KRIVOKAPIĆ PO STAROM - NAPADA BEOGRAD! "Ono što je Ukrajini Rusija - to je nama Srbija"

Novosti online

06. 05. 2022. u 15:30

NOVI ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić u prvom javnom nastupu je podsetio na svoje ne baš blistave trenutke u karijeri, tokom koje je najviše vremena „trošio“ na napade na Srbiju, SPC i srpski narod u celini.

КРИВОКАПИЋ ПО СТАРОМ - НАПАДА БЕОГРАД! Оно што је Украјини Русија - то је нама Србија

Foto: Printskrin Youtube/ADRIA TV Montenegro

Krivokapić je simbolično prvu posetu realizovao u ukrajinskoj ambasadi u Podgorici, odakle je u svom prepoznatljivom ciničnom stilu napao državu Srbiju i sramno uporedio Crnu Goru sa Ukrajinom, odnosno Srbiju sa Rusijom.

Nije dugo trebalo Krivokapiću da se vrati u kondiciju, bar kada je u pitanju odnos prema zvaničnom Beogradu koji doživljava kao agresora koji sputava sirotu i malenu Crnu Goru u njenim napora da postane punopravni član prosvećenog i emancipovanog Zapada.

Krivokapić je ocenio da Crna Gora zna i najbolje razume ukrajinski narod jer ima sličnih problema sa „velikim susedom“, tj. Srbijom, istorijski, kao Ukrajina sada sa Rusijom.

- Crna Gora čvrsto stoji uz Ukrajinu, naša pomoć će biti sve veća, sa novom Vladom, ona je i u toku. Politička još intenzivnija, sankcije u potpunosti realizovane, trenutno su tri paketa sankcija operativna, brzo ćemo svih šest uvesti - kazao je Krivokapić.

On je izrazio nadu da će Srbija „sazrevati u spoljnoj politici.“

- Odnosi sa Srbijom su uvek teški, ali prioritetni. To što se do sada dešavalo, nije dobrosusedski odnos bio. Količina mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore je bila van svih normalnih i dobrosusedskih odnosa, ali verujem da to možemo popraviti - rekao je Krivokapić.

Foto Arhiva Novosti

Dugogodišnji Milov partner u stvaranju „neovisnog Montenegra“ imao je zamerke i na regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan, kazavši da je to neefikasan model.

- Berlinski proces je bolja varijanta jer u tom projektu, kako kaže, imamo Nemačku kao moderatora - kazao je Krivokapić.

Biće zanimljivo kako će se dokazani antisrbin Krivokapić u narednom periodu slagati sa kolegama ministrima iz SNP-a koji su preuzeli na sebe obavezu da se u narednom periodu brinu o pravima Srba u Crnoj Gori i unapređenju njihovog položaja. A možda pak Krivokapić doprinese i sazrevanju SNP-a na isti način na koji bi voleo da sazre spoljna politika Beograda.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

KRŠTENjE ČUVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024