NAKON EUROPOLOVOG IZVEŠTAJA MEDOJEVIĆ "NAPAO" DRITANA: "Ćutanje Abazovića opasnije od DPS mafije!"

V.K.

03. 05. 2022. u 23:04

PREDSEDNIK Pokreta za promjene Nebojša Medojević se oglasio povodom dokumenta koji je objavio Europol, u kom se navodi da su policajci Ljubo Milović i Petar Lazović članovi kavačke kriminalne grupe.

НАКОН ЕУРОПОЛОВОГ ИЗВЕШТАЈА МЕДОЈЕВИЋ НАПАО ДРИТАНА: Ћутање Абазовића опасније од ДПС мафије!

Nebojša Medojević i Dritan Abazović

- Dritan Abazović kao zamenik Premijera i koordinator svih bezbednosnih službi imao je dokaze da su policajci Ljubo Milović i Petar Lazović članovi zloglasne kavačke kriminalne grupe u julu 2021. Nije prstom mrdnuo. Zato je nagrađen Premijerskim mestom - kazao je predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević.

- Godinama iznosim tvrdnje da je DPS političko krilo mafije i da su sve institucije države kontaminirane korupcijom i na platnom spisku mafije. DPS je uvek odgovarao “Dajte dokaze”. Evo dokaza!!! Europol samo dokazuje moje tvrdnje i analize! - istakao je Medojević.

On je dodao da je država je kidnapovana od strane DPS i prodata mafiji.

- Nečinjenje je takođe krivično delo! Dritan mora crnogorskoj javnosti javno objasniti zašto je 10 meseci štitio DPS narko i duvansku mafiju i zašto nije pokrenuo akcije bezbjednosnih službi na osnovu dokaza dostavljenih od Europola. Ako je imao opstrukcije ili ako mu je neko nudio pare ili pretio morao je o tome obavestiti Vladu, Skupštinu i crnogorsku javnost - poručio je Medojević.

On je istakao da je Dritanovo ćutanje opasnije od DPS narko mafije, te dodao da nema kohabitacije sa mafijom.

- A Dritan i Joković su sa mafijom napravili Vladu i politički savez. Ali mi pravnu državu nemamo. Razorio je Milo i DPS! Sad nam istrage vode strane policije, a dokaze objavljuju mediji! - zaključio je Medojević.

Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog klana

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina - doslovno piše u dokumentu Europola.

Zvicer na aplikaciji "Skaj" koristio nadimak "Born"

- Petar Lazović i Ljubo Milović imali su intenzivnu direktnu komunikaciju preko SKY-a sa Radojem Zvicerom koji je imao nadimak ''Born''. Petar Lazović je drugim vidovima komunikacije bio i u kontaktu sa Mićkom Žižićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik. Na Lazovićeve zahteve Žižić je uvek dostavljao osetljive i poverljive podatke i saznanja. U većini slučajeva Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY aplikaciju. Petar Lazović je, drugim vidovima komunikacije, bio i u kontaktu sa Draganom Radonjićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik - navodi se u dokumentu Europola i dodaje:

- Otac Petra Lazovića, Zoran, bio je pretpostavljeni Radonjiću. Petar Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem i Radonjićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY.

Libertas nedostupan

Podgorički portal "Libertas" nedostupan je posle objave dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

 

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe