UKLONJEN SPORNI "TVIT": Rusi traže objašnjenje zbog objavljene greške šefa diplomatije

V. K.

20. 04. 2022. u 06:34

AMBASADA Rusije u Podgorici uputila je notu Ministarstvu vanjskih poslova u kojoj traži pojašnjenje u vezi sa objavljivanjem na "Tviteru" poruke crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

УКЛОЊЕН СПОРНИ ТВИТ: Руси траже објашњење због објављене грешке шефа дипломатије

Đorđe Radulović, Foto Gov. me

Ovo ministarstvo objavilo je u ponedeljak na "Tviteru" izjavu šefa diplomatije, Đorđa Radulovića, o potrebi prekida diplomatskih odnosa sa Rusijom, da bi samo nekoliko sati kasnije ta izjava bila obrisana.

- Izvinjavamo se javnosti zbog grubog propusta u prethodno objavljenoj poruci, gde je umesto navođenja restriktivnih mera, greškom naznačeno da su stupile na snagu. Pozivamo se na tačnu izjavu ministra Radulovića, koji je konkretno govorio o tri donete odluke.

Ministar Radulović je na zatvorenom delu sastanka pomenuo vrste restriktivnih mera po zakonu, a ne kako je to pogrešno naznačeno u početnoj poruci - saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U objavljenoj poruci se navodi da je Radulović, tokom sastanka o primeni sankcija protiv zvanične Moskve u vezi sukoba sa Ukrajinom, naveo potrebu da "državne institucije Crne Gore sprovode restriktivne mere koje je Vlada uvela protiv Rusije".

U komentaru na "tvitu" crnogorsko resorno ministarstvo objavilo je spisak mera koje je uvela Vlada, uključujući "prekidanje diplomatskih odnosa, potpuni ili delimični prekid ekonomskih odnosa, potpuno ili delimično ograničenje uvoza, izvoza, tranzita, transporta usluga i logistike, poštanskih i drugih komunikacija". Navedene su i sankcije poput "vojnog embarga, ograničenja ulaska u Crnu Goru, ograničenja plasmana sredstava, prijema sredstava i/ili druge imovine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri