KRIVOKAPIĆ NAPAO ANU BRNABIĆ: Posle niza neistina koje je izneo o nabavkama brašna, ponovo udario na Srbiju!

Novosti online

17. 04. 2022. u 20:27

NAKON što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izneo neistine o tome da je Srbija ucenjivala Crnu Goru isporukama namirnica, sada je napao i predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić koja mu je juče odgovorila.

КРИВОКАПИЋ НАПАО АНУ БРНАБИЋ: После низа неистина које је изнео о набавкама брашна, поново ударио на Србију!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Slobodan Miljević

Podsećamo, Krivokapić je tvrdio u emisiji koja je emitovana na RTCG da je Srbija ucenjivala Crnu Goru isporukama pšenice, kukuruza i drugih životnih namirnica, iako je, kako je kasnije obelodanjeno, slao dopise srpskim vlastima u kojima je preklinjao za pomoć.

Krivokapić je danas prokomentarisao pitanje premijerke Brnabić da li ga je bar malo sramota posle takvih reči, rekao je sledeće:

- Onaj ko nešto kaže, to više govori o njemu, nego o onome kome je upućena. Ta osoba treba da zna šta je sramota, da bi mogla drugome da priča o sramoti - rekao je on.

Potom je Krivokapić tvrdio i da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin iskazivao neprimerene stavove. 

Zanimljivo je i da Krivokapić nije demantovao dokumenta koja je objavio jedan od lidera DF Milan Knežević, a u kojima se jasno vidi da je Krivokapić tražio pomoć od srpskih vlasti, pre nego što je krenuo u verbalne napade.

- Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so - naveo je Knežević juče u objavi na Fejsbuku, uz koju je priložio i fotografije dokumenata.

Krivokapić je u intervjuu za RTCG rekao da je zvanična Srbija pokušala da uceni Crnu Goru da li će joj bezbediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoće li biti deo Open Balkana ili neće. Dodao je da je Podgorica nakon odluke Srbije da zabrani izvoz tražila alternativne načine snabdevanja i da je, kako je rekao, "na dobrom putu".

- Pokrenuta je inicijativa da se brašno dobavlja iz Bugarske, što je unelo paniku u Srbiji - rekao je Krivokapić. Dodao je da je razlika između Srbije i Bugarske u ceni transporta žitarica, ali da se traži optimizacija tih troškova i da će, ako to uspe, troškovi transporta biti i manji nego iz Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Krivokapića da je Srbija pokušala da uceni Crnu Goru obezbeđivanjem osnovnih životnih namirnica za ulazak Podgorice u inicijativu Otvoreni Balkan.

- Pitam profesora Krivokapića kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada vas je to Vučić pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: da li vas je bar malo sramota? - napisala je Brnabićeva na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!