ISPITUJE SE KAKO SU PODACI EVROPOLA PROCURILI U JAVNOST: SDT formiralo predmet u slučaju „Afera Medenica“

Novosti onlajn

17. 04. 2022. u 09:51

SPECIJALNO državno tužilaštvo Crne Gore formiralo je predmet kako bi ispitalo da li je počinjeno neko krivično delo prilikom protoka informacija Europola u javnost a u vezi sa aferom „Medenica“.

ИСПИТУЈЕ СЕ КАКО СУ ПОДАЦИ ЕВРОПОЛА ПРОЦУРИЛИ У ЈАВНОСТ: СДТ формирало предмет у случају „Афера Меденица“

Foto: Printskrin/ Skaj

S tim u vezi, SDT će proveriti na koji način je učinjena dostupnom medijima informacija iz istrage o komunikacijama putem SKY aplikacije koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvo u sklopu istrage protiv navodne kriminalne grupe čiji su članovi Darko Lalović i Branislav Karadžić, a u kojima se navodno pominje i Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, potvrđeno je „Danu“ iz tog tužilaštva.

U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet u kojem će se ispitati da li ima elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka koji je u toku – navodi se u odgovoru specijalnog tužioca i portparola SDT-a Sanje Jovićević.

Pre desetak dana portal "Libertas pres" objavio je podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i Specijalnom državnom tužilaštvu, a iz kojih proizilazi sumnja da se sin Vesne Medenice, tridesetpetogodišnji Miloš Medenica, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom.

Vesna Medenica, Foto Privatna arhiva

Prema pisanju tog medija, sumnja proističe iz transkripata telefonskih komunikacija koje je crnogorskim nadležnim organima dostavio Europol, a koje je Medenica, kako se sumnja, vodio sa određenim licima iz kriminalnog miljea, među kojima je i nedavno uhapšeni telohranitelj njegove majke Darko Lalović, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije i da je učestvovao u švercu narkotika. Kako je objavio pomenuti portal, Miloš Medenica je mesec dana pred poslednje parlamentarne izbore u Crnoj Gori pisao Laloviću da moraju da grabe jer im vreme leti. Takođe, u presretnutim razgovorima Medenica je, navodno, rekao svom sagovorniku da je sa njegovim nezakonitim poslovima upoznata i njegova majka Vesna Medenica, koja je tada bila predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, i da od nje može očekivati zaštitu.

Prema nezvaničnim saznanjima pojedinih medija, uskoro se očekuje pokretanje istraga protiv Medenice, kao i pokretanje finansijske istrage i utvrđivanje porekla njegove imovine. Miloš Medenica je navodno napustio Crnu Goru u decembru. On i njegova majka demantovali su navode iz pomenutih transkripata, piše DAN.

BONUS VIDEO:

BAKLjADA I TROBOJKE U NIKŠIĆU: Građani obeležavaju 23 godine od bitke na Košarama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo