NUDE JEMSTVO OD 5.000.000 EVRA: Otac i ćerka Krstovići osumnjičeni za šverc 1.200 kg kokaina

S. Đokić

30. 03. 2022. u 07:45

OTAC i ćerka Budimir i Marina Krstović ponudiće Višem sudu u Podgorici jemstvo od 5.000.000 evra u nekretninama da bi se od optužbi za šverc 1.206 kilograma kokaina branili sa slobode.

НУДЕ ЈЕМСТВО ОД 5.000.000 ЕВРА: Отац и ћерка Крстовићи осумњичени за шверц 1.200 кг кокаина

ISTRAGA Privođenje Budimira Krstovića u tužilaštvo, Foto Borba. me

Ovo je juče potvrdio i njihov advokat Dragoljub Đukanović, pojasnivši da su rođaci Krstovića ponudili dve porodične kuće u Podgorici, dok je Budimir Krstović ponudio hladnjaču u Zeti, gde je pronađen tovar sa drogom, kao i kuću u Beogradu.

Da li će jemstvo biti uvaženo, ostaje da se vidi, budući da je jedno ranije ponuđeno, u iznosu od 2.445.479 evra, posle sedam dana - odbijeno. U žalbi na ovu odluku Krstovići su tvrdili da se Viši sud prilikom odlučivanja o ponuđenom jemstvu više bavio okolnostima koje bi ukazivale na opasnost od bekstva nego ponuđenim garancijama i predloženim merama nadzora.

Suđenje ocu i ćerki nastavljeno je juče saslušanjem svedoka u podgoričkom Višem sudu. Pred sudijom Vesnom Kovačević iskaz je dao Enis Šefketi, špediter firme "San Francisko" u vlasništvu Krstovića. Šefketi je naglasio da nije znao da je u tovaru bila droga, ali i da se Krstovići nikad nisu s nekom posebnom namerom interesovali za neki od kontejnera. Tako je bilo i ovog puta, a optuženi mu je, kako tvrdi, jedino rekao da dva kontejnera idu za Podgoricu, a jedan u Srbiju.

- Nikad nisu po broju kontejnera odlučivali gde će koji da pošalju. Ni tog dana nije bilo posebnih instrukcija od Budimira i Marine... Banana je banana. Ova pošiljka je mogla da završi bilo gde - rekao je svedok.

Otac i ćerka, Budimir i Marina Krstović / Foto Fejsbuk

Budimir i Marina Krstović

Budimir Krstović je ponovio da nema veze sa švercom 1,2 tone kokaina. Postavio je i pitanje gde je nestalo 200 kilograma, ako je objavljeno da je zaplenjeno 1,4 tone.

- Podneću krivične prijave jer je kontejner imao 24 časa obezbeđenje i video-nadzor. Naknadno je rezana plomba. Ovo su smišljeno uradili. Zašto su se Abazović i Krivokapić hvalili uspešnom akcijom, ako je droga otkrivena sedam dana pre? Neko je tužilaštvu dao podatke - rekao je Krstović i upitao zašto nije saslušan niko iz Lučke kapetanije i policije.

Foto: Uprava policije

DROGA PRONAĐENA U MAGACINU

BUDIMIR i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu, u zetskom selu Mojanovići nadomak Podgorice, 24. avgusta prošle godine, pronašla i zaplenila, kako je tada saopšteno, 1.200 kilograma kokaina. Oni su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a