"KRIVOKAPIĆ JE USNUO ČUDAN SAN": Knežević - Više puta je priznao (tzv.) Kosovo nego Tači i Haradinaj zajedno

Novosti onlajn

25. 03. 2022. u 21:41

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević, poručio je sa večerašnje završne konvencije koalicije „Za budućnost Berana“ da su izborom Vlade Zdravka Krivokapića trobojke zabranjene i zahvalio se prisutnima što su ih nosili, jer ga, kako kaže, podsećaju na pobedu od 30. avgusta 2020. godine.

КРИВОКАПИЋ ЈЕ УСНУО ЧУДАН САН: Кнежевић - Више пута је признао (тзв.) Косово него Тачи и Харадинај заједно

Foto N. Paraušić

Knežević je kazao da su Berane ovih dana „pohodili različiti karavani, ali da su „jedini koji su čista obraza i svetla lica mogli da dođu u Berane“ i da nisu izdali ni za jotu ono što su obećali 30.avgusta.

- Sinoć je na ovom mestu, nazdravlje meni, sa ove govornice, govorio i tehnički predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, optuživši DF da je isključivi krivac što je on postao premijer. I zbilja je u pravu, jednom je i on rekao istinu. Mi smo glavni krivci jer je Zdravko Krivokapić postao premijer - kazao je Knežević i u svom stilu, humorom, opisao kako je Krivokapić prevario DF.

foto: V.K.

Dodao je da se DF pošteno dogovorio sa Krivokapićem i da su mu saopštili da nema priznanja tzv. Kosova, da je Srpska pravoslavna crkva jedina kanonska crkva i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

- Saopštili smo mu da nam je Beograd miliji od svih evropskih gradova i da mi nemam bliže braće od braće u Srbiji. Saopštili smo su da su ove trobojke naša svetinja pod kojom su ginuli naši preci, i da ćemo pod tim trobojkama doneti slobodu 30. avgusta i da će morati da ih poštuje - kazao je Knežević i dodao da je na sve ovo pristao Krivokapić i da je sve bilo dobro do 30. avgusta.

- Međutim, 30. avgusta, kada smo izbrojali glasove i kada se Crnom Gorom, a posebno Beranama, prenelo da smo se najzad oslobodili DPS-a, Zdravko Krivokapić je usnuo neki čudan san i od 100% Srbina probudio kao 200% ne Crnogorac, nego dukljanin, koji je u tom periodu od 1. avgusta do današnjeg dana uradio sve ono što je radio DPS- sa Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem - kazao je Knežević.

Dodao je da je Krivokapić više puta priznao Kosovo nego Kurti, Haradinaj i Tači zajedno, ali i da je uveo sankcije Rusiji i da nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC.

Foto DF

- Više je puta uveo sankcije Rusiji, nego čitavi NATO pakt zajedno, odbio je da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, odbio je da uradi sve ono što smo se zalagali i predlagali da bude aštita srpskog naroda u Crnoj Gori. Odbio je da sprovede popis i odbio je da zaštiti pobedu od 30. avgusta. U njegovoj vladi se nalaze ministri koji su glasali DPS 30. avgusta. Samo čeka ponedeljak da uvede sankcije Rusiji i proglasi dan žalosti zbog smrti Medlin Olbrajt, a ovamo napada DF i ljude koji su ga izabrali, poštenu sirotinju koju je DPS uništavao 30 godina - istakao je Knežević.

Poručio je Berancima da ih DF nikada nije izdao

- Nećemo vas izdati ni večeras, nećemo vas izdati ni posle 27. marta. Ovi ljudi neće nikada priznati lažnu državu Kosovo i Metohiju. Želimo najbolje odnose sa svim državama, ali nećemo uvoditi sankcije Rusiji, a poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine. Uradićemo sve da dođe do potpisavanja Temeljnog ugovora sa SPC. Uradićemo sve da srpski jezik i srpski pisci u osnovnim i srednjim školama budu osnova obrazovanja naše dece. Uradićemo sve da pomirimo Crnu Goru i nikada više nećemo tražiti ljude koji su zaspali kao Srbi, a onda su počeli da obilaze ambasade i bivaju tamo pre nego što bi se čistačice pojavile da očiste hodnike i da očiste kafe bifee - istakao je Knežević.

Neaveo je da je „Zahvaljujući DF-u, došlo  do ustoličenja Mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru“.

Foto D. Milovanović

- Neki njegovi ministri su predlagali da se Patrijarh i Mitropolit maskiraju u medicinisko osoblje i medicinske sestre da bi došli do Cetinjskog manastira, i kako ne bi provocirali one koji žele da satru ideju SPC u Crnoj Gori. Zato čista obraza pred Beranama i Crnom Gorom, saopštavam – ostajemo dosledni idealima i 30. avgusta 2020. i našim protestima 2015. i svemu onome što je bila časna, istorijska, duhovna Crna Gora koje se mi nismo odrekli - kazao je Knežević.

Pozvao je sve građane da izađu na glasanje, jer imaju gradonačelnika za ponos i čoveka kojim bi trebala „da se diči čitava Crna Gora“.

- Daće Bog da će on sa te pozicije osvetliti obraz svima onima koji su ga izgubili, nažalost, i u ovom kraju i u čitavoj Crnoj Gori. DF ima ljude, ima rešenje za sve, a što je najvažnije, nikada nismo izdali. Živelo slobodno Berane! Srećna vam pobeda i da ove trobojke 27. marta preplave beranske ulice da svi znaju da se Crna Gora oslobađa - zaključio je Knežević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)