BEČIĆ U BARU PONUDIO REŠENJE: Ajmo na izbore

B. Dabić

05. 03. 2022. u 23:37

IZBORI su najpoštenije rešenje, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sa protestnog skupa koji je u subotu veče održan u Baru povodom najave formiranja manjinske vlade.

БЕЧИЋ У БАРУ ПОНУДИО РЕШЕЊЕ: Ајмо на изборе

foto: Demokrate

-Za DPS Dritan Abazović prešao je put “od bitange, preko šibicara, do mandatara, a za URU je DPS prešao put od grupe kriminalaca i tajkuna i čuvenog “Spiska” do poželjnog i pouzdanog koalicionog partnera, kazao je Bečić ističući da: “Sud naroda niko nije izbegao, a narod Crne Gore izdaju nikada nije trpeo”.

-Kad ste vi u ovolikom broju, po ovakvom nevremenu došli, onda moj Bare, moja Crna Gora, nema zime za tebe, nema brige za tebe. Tvoja budućnost je u sigurnim rukama jer sloboda živi među ovim narodom. Ta sloboda se rasplamsala ovih dana i ta sloboda će pobediti ponovo ovoga puta, ovoga puta još jače, još ubedljivije da nikada niko ne bi više izdao, kazao je Bečić, dodavši da su danas “zbog njihovog dostojanstva i njihove slobode mnogi nervozni, jer nije im lako”.

-Nije im lako jer su krenuli putem izdaje, putem prevare, obmane… Kad krenete suprotno volji naroda onda su u strahu velike oči. Kad krenete da varate narod onda su u laži kratke noge. Ali, ja sam zabrinut danas kada vidim koliko su spremni da fabrikuju i podmeću. Mogu da izvučem samo jedan zaključak da su oni sutra spremni da budu mnogo opasniji i monstruozniji od onih koje smo pobedili 30. avgusta. Uvek ćemo pozivati na mir, pomirenje i zajedništvo u Crnoj Gori. Neće nasilje dobiti, ovaj narod će ih olovkom poslati tamo gde im je mesto. Jer kriminal, korupcija i izdaja neće vladati ovom zemljom, kazao je Bečić dodajući “ovo će se na izborima presuđivati”

- Nudim im večeras najpoštenije rešenje. Jedini sam javni funkcioner koji je razrešen i kome je prestao mandat, Svima koji su na funkcijama nudim da tu ostanu – i onima koji su u Vladi, i koji su bliski DPS-u i URI, i svima koji su deo vođenja izbornog procesa – Ostanite na pozicijama, ja ću jedini biti sa narodom i bez funkcije, ajmo odmah na izbore! Neće? Boje se? Ko onda brani fotelje, ko je sa narodom, a ko se boji naroda? Ali, ne može se izbeći narodni sud, mi ćemo istrajati, kao što smo obezbedili da krajem marta u Beranama i Ulcinju imamo izbore, da nema odlaganja, čeka nas Podgorica, Bar, Pljevlja, Kolašin, Danilovgrad, čekaju nas vanredni parlamentarni izbori. Sud naroda niko neće izeći, ustaj Bare, ustaj Crna Goro, kazao je bivši predsednik parlamenta, i dodao da “kiša ova znači berićet, znači rađanje, neka se rađa sloboda, neka cveta sloboda”.

Poslanik Albin Ćeman kazao je da se ulazi „u završnu fazu izdajničkog plana URA i DPS“.

-Partije sa upitnim cenzusom su pučisti Ustava Crne Gore. Kada im poručujemo da su u bunilu i političkoj korupciji oni uporno ponavljaju nama da smo radikalni i da smo skrenuli desno. Time pokušavaju da se politički operu i prikriju izdaju Crne Gore, rekao je Ćeman.

Poručio im je „da izađu iz mračnih soba tajkuna i kriminalaca i dođu među narod, da im narod kaže šta misli“.

„A misli da treba da se raspišu vanredni parlamentarni izbori“, rekao je Ćeman.

Predsednik OO Demokrate Bar Dragan Tufegdžić  najavio je da će sledeće okupljanje biti u nedelju u 18 časova prekoputa Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

BONUS VIDEO: Goreće nebo i zemlja - Ovoga treba da se plaše neprijatelji Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI DETALJI O SMRTI BRANA MIĆUNOVIĆA: Sumnja se da je ovo uzrok