STRAH PRAZNI RAFOVE: Trgovci ograničili prodaju pojedine robe, ali kažu namirnica ima dovoljno

I. D. STOJADINOVIĆ

05. 03. 2022. u 08:38

PANIKA od eventualne nestašice, ali i najavljena poskupljenja prethodnih dana u marketima širom Crne Gore napravila su gužve, a brašno i ulje kupovali su se u enormnim količinama.

СТРАХ ПРАЗНИ РАФОВЕ: Трговци ограничили продају поједине робе, али кажу намирница има довољно

Na policama ima dovoljno robe, Foto I.D.S

Zbog neracionalne kupovine, pojedini trgovci ograničili su prodaju tih namirnica na jedan paket ulja, odnosno džak brašna, ali poručuju da nema razloga za paniku jer raspolažu dovoljnim količinama tih proizvoda.

Scene slične onima sa početka pandemije ponovo su oživele. Naime, nakon brojnih informacija da je na crnogorskom tržištu, zbog sukoba između Rusije i Ukrajine, realno očekivati novi rast cena brašna, žitarica i ulja, ali i priče o mogućoj nestašici, građani su pohrlili u nabavku zaliha tih proizvoda. Brašno se kupovalo na džakove, a iz prodavnica se izlazilo sa paketima ulja. Ipak, rafovi koji su ostajali prazni u međuvremenu su popunjeni, a i gužve su se smanjile.

Na policama ima dovoljno robe, Foto I.D.S

- Zbog neracionalne kupovine, ograničili smo prodaju na po paket navedenih proizvoda, kako bi naši radnici mogli kontinuirano da popunjavaju rafove. I potrošači su uvideli da u radnjama ima namirnica, pa racionalizuju trgovinu - saopšteno je iz kompanije "Voli".

Istu poruku šalju i iz kompanije "Merkator-CG", u sklopu koje posluju marketi "Idea".

- Nesmetano nabavljamo osnovne i sve druge životne namirnice i u tom smislu trenutno nemamo nikakvih izazova. Takođe, kompanija raspolaže dovoljnim zalihama za nesmetano poslovanje i snabdevanje potrošača u narednom periodu - poručili su.

Da se situacija sa nekontrolisanom trgovinom smirila, uverili smo se juče u jednom od većih marketa u Podgorici. Police sa uljem i brašnom su gotovo pune, a gužve i trgovine na veliko nema.

Na policama ima dovoljno robe, Foto I.D.S

ŠTEDNjA

NAREDNI period u ekonomiji neće biti nimalo lak, ali građani ne treba da strahuju od nestašice proizvoda, iako poskupljenja možemo očekivati - poručio je ekonomski analitičar Mirza Mulešković.

- Građani bi trebalo malo realnije da razmišljaju o potrošnji i malo više o štednji. Moramo biti svesni da naredni period neće biti nimalo lak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)