BEČIĆ NA PROTESTU NA ŽABLJAKU: Idemo na izbore i narodni sud! (FOTO)

M. DROBNjAK

20. 02. 2022. u 23:08

LIDER Demokrata Aleksa Bečić, poručio je na večerašnjem protestu na Žabljaku da neće stati s okupljanjima i protestima, već će ih, kako kaže, biti još više.

БЕЧИЋ НА ПРОТЕСТУ НА ЖАБЉАКУ: Идемо на изборе и народни суд! (ФОТО)

M.Drobnjak

On je kazao da je jedino fer rešenje, ako nema dogovora među vladajućom većinom, jesu izbori.

-Ima da idemo da izbore, idemo na narodni sud, poručio je Bečić.

Istakao  je da je "sreću naroda" nakon pobede na izborima 30. avgusta 2020. pokvario jedan čovek ili "šačica ljudi koji su imali najmanje mandata, a najviše vlasti".

-Nama nisu bile bitne funkcije i fotelje, bili smo spremni da im aplaudiramo izvan Vlade, da nemamo nijednog ministra, samo da bi ovaj narod bio srećan. Ali, prevarili su se, ako misle da su ovaj narod izdajom ili putem ka izdaji pobedili. Ovaj narod diše slobodu, ustao je i odbraniće sve što smo zajedno stekli -  kazao je Bečić.

On je dodao da su oni koji su dobili mandate na izborima 2020. te mandate dobili na obećanju da sa DPS-om neće stvarati parlamentarnu većinu.

-Na čelu svih institucija koje se bave izborima se nalaze kadrovi bivšeg režima ili kadrovi bliski Građanskom pokretu URA. Evo, neka imaju tu prednost, mi im nudimo i uz tu prednost da idemo na izbore, jer znam koliko ćemo ih ubedljivo pobediti - kazao je Bečić dodajući da ovaj narod niko ne može podeliti. - -Sloboda se lako gubi. Obraz se gubi za jednu sekundu. I zato hvala što svoj obraz niste prodali, zato smo se i povezali.

-Jedan brojčano mali, ali izuzetno hrabar i pošten narod, može istrajnošću, čistim rukama i obrazom da dođe do slobode, dokazali ste to na litijama - kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić na protestu na Žabljaku.

Kako navodi, ispravili su nepravdu, vratili naknade majkama, povećali plate, radost i sreću.

-Bio je narod srećan i slobodan, osećao je slogu, da ga više niko ne deli, da mu se niko ne revanšira - naveo je Bečić.

Dragan Vukićević kazao je da danas pokušavaju Demokratsku partiju socijalista (DPS) vratiti na vlast oni koji su se zaklinjali da neće ići sa DPS-om. Prema njegovim rečima DPS je od Žabljaka napravio "turističku Hirošimu".

-Ne boje te se Durmitorci, Dritane. Kao što smo litijama branili svetinje, protestima i blokadama ćemo odbraniti izbornu volju građana - poručio je on.

Građani su nakon održanih govora krenuli u protestnu šetnju, gde su se čula skandiranja "Hoćemo izbore", "Izdaja"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri