PREDMET CKB BANKE BAR PREDAT SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU: Za proneveru osumnjičene bivša direktorka, sedam službenica za pomaganje

B. DABIĆ

17. 02. 2022. u 22:30

PREDMET koji je formiran na osnovu 24 krivične prijave koje je policija podnela protiv osam službenika Crnogorske komercijalne banke, filijale u Baru, kao i dopuna krivične prijave protiv bivše direktorice M.M. (49), Osnovno državno tužilaštvo prosledilo je Specijlanom tužiocu na dalje postupanje.

ПРЕДМЕТ ЦКБ БАНКЕ БАР ПРЕДАТ СПЕЦИЈАЛНОМ ТУЖИЛАШТВУ: За проневеру осумњичене бивша директорка, седам службеница за помагање

Foto B. Dabić

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar tužilac Radovan Đurišić potvrdio je  da je predmet ustupljen Specijlanom državno tužilaštvu na dalju nadležnost i postupanje.

 Nekadašnja direktorka filijale CKB u Baru,  M.M. i sedam službenica: V.J. (63), H.L. (56), L.S. (46), V.K. (59), V.G. (66), G.K. (55), S.J. (42) osumnjičene su da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Iz CKB  su naveli da su privremeno udaljili (suspendovali) deo zaposlenih iz filijale u Baru zbog kršenja internih pravila banke, te radi vođenja postupka utvrđivanja odgovornosti za povredu radne obaveze.

Foto B. Dabić

Policija je početkom februara  navela da su oštećena 24 fizička i jedno pravno lice. Sedam službenica:  kako se sumnja, počinile su krivično delo putem pomaganja, čime je bivša direktorica  M.M. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 378.510 evra.

Navodno bivša direktorica je dizala kredite na imena klijenta banke, uglavnom svoje rodbine, ali i  klijenata koji nisu primali SMS o promeni stanja na računu.

Visine kredita su različite. Do sada je otkriveno da je jedan kredit podignut na 45.000 evra, dok su ostali uglavnom sa nešto manjim iznosima. Rate su uglavnom redovno vraćane.

Tokom istražnih radnji, policija  dopunila  krivične prijave protiv bivše dirktorice u kojima  se sumnjiči da je podizanjem depozita sa računa klijenata nanela štetu od preko 130 hiljada evra. 

Kako se sumnja, M.M. je podizala novac u odobrenim iznosima i to 10. avgusta 2020. godine sa računa jednog deponenta banke iznos od 50.000 evra, 6.decembra .2020. godine sa računa drugog deponenta banke iznos od 72.000 evra, te tokom 2021. godine, u više navrata, sa računa još jednog deponenta banke podigla ukupno 11.408 evra, navodi policija.

Foto: B. Dabić

Ona je na ovaj način, pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 133.408 evra, te je banci i klijentima banke nanela imovinsku štetu u pomenutom iznosu.

Takođe, postupajućem tužiocu predloženo je i pokretanje finansijske istrage u odnosu na lice M.M. sa ciljem utvrđivanja materijalne koristi stečene navedenim krivičnim delima. 

Policija i dalje  istražuje ima li još oštećenih.

BONUS VIDEO:

Zbog dojave o bombi u toku evakuacija 1.000 radnika Luke Bar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)