STIGLA OSUDA IZ DF-a: "Pokušaj jeftine diskreditacije Milana Kneževića"

Tanjug

16. 02. 2022. u 16:18

DEMOKRATSKI front je najoštrije osudio, kako kažu, jeftino i prizemno politikantsko delovanje medija u vlasništvu Dragana Đilasa i Dragana Šolaka koji se emituju i u Crnoj Gori, zbog načina na koji su prenosili informacije o dodeli priznanja, Orden srpske zastave prvog stepena za doprinos boljim odnosima Crne Gore i Srbije, predsedniku DNP CG, Milanu Kneževiću.

СТИГЛА ОСУДА ИЗ ДФ-а: Покушај јефтине дискредитације Милана Кнежевића

Foto: Tanjug

Iz DF-a su poručili da je Đilasova i Šolakova Nova M prizemnim odnosom prema jednom od lidera Demokratskog fronta pokazala istovremeno i nepoštovanje prema Srbiji i njenim najvišim državnim priznanjima, i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što i priliči, kako navode, ličnosti Đilasa, i njemu sličnima u zajedničkoj politici vređanja temeljnih vrednosti države u kojoj žive.

- Nova M sinoć je nevaspitano i politički tendenciozno, s pokušajem jeftine diskreditacije, prekršila etički kodeks i postojeća pravila medijskog ponašanja etiketirajući Kneževića neprimerenim i nekulturnim potpisom - navodi se u saopštenju i ističe:

- Time se Nova M spustila tamo gde joj je i mesto, na nivo kolokvijalnog i sračunatog etiketiranja u cilju diskreditovanja javnih ličnosti, što ne dolikuje ozbiljnoj medijskoj kući, među koje se Nova M svakako ni po kom osnovu i ne može svrstati.

Foto: Printskrin Tanjug

Nadležne institucije i pojedinci iz Crne Gore nisu promptno, a ni uopšte reagovali makar po reciprocitetu, poručuju iz DF-a.

- Ovde posebno imamo u vidu resornu Agenciju za elektronske medije, koja se ponaša po narudžbi, i svom ''kreativnom tumačenju'' pravila medijske kulture. Sve ovo dovoljno govori o dvostrukim aršinima, navijačkoj medijskoj politici i selektivnom odlučivanju Agencije za elektronske medije u sličnim slučajevima, uz naklonost prema jednima, ili prećutkivanja kad su drugi u pitanju, što je za svaku osudu i indignaciju - navode iz DF-a.

Stoga, kažu, otvorenim ostaje krucijalno pitanje: da li će dotična Agencija, makar sa velikim zakašnjenjem, postupiti u skladu sa zakonskim odredbama tako što će ugasiti emisije Nove M, isto kao što je trkački učinila kad je, na primer, reč o Happy TV.

Medijski centar DF-a na kraju ističe da će Demokratski front najverovatnije podnijeti tužbu protiv Nove M, njenog nevaspitanog i providnog pokušaja nanošenja uvreda afirmisanim ličnostima iz crnogorske politike u korist vlasnika Nove M iz Srbije, koji su istovremeno pokušali da se narugaju i svojoj matičnoj državi.

BONUS VIDEO:

NAROD SE VEĆ OKUPLjA: Večeras protest u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)