"BLOKADOM PROTIV IZDAJE": DF priprema proteste u Crnoj Gori

Tanjug

16. 02. 2022. u 10:08

NOVE proteste u Crnoj Gori priprema i Demokratski front na kojima će, kako kažu, pokazati odlučnost da se odbrani ono za šta su se generacije borile, za smenu i rušenje DPS-a i Mila Đukanovića.

БЛОКАДОМ ПРОТИВ ИЗДАЈЕ: ДФ припрема протесте у Црној Гори

Foto: V.K.

Iz Demokratskog fronta za podgorički Dan su rekli da planiraju da organizuju proteste, pod nazivom "Blokadom protiv izdaje", kojima bi blokirali izlaze iz velikog broja crnogorskih gradova.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kaže da su pokušavali danima da smire strasti i pronađu rešenje unutar parlamentarne većine, da se kroz dogovor sačuva izborna volja.

- Pokazali smo veliko strpljenje, ali očigledno da ne postoji želja da se na taj način izađe iz ove situacije. Zato ćemo blokadom Crne Gore sprečiti izdaju i prodaju narodne volje od 30. avgusta (2020.) i staviti do znanja svima da nećemo dozvoliti da se Demokratska partija socijalista vrati na mesta odlučivanja - kaže Vučurović i ističe:

- DPS mora biti teško poražen i kažnjen, a to je moralo odmah posle izbora, ali se nažalost nije desilo i jednoj takvoj strukturi ogrezloj u korupciji i kriminalu se dozvolilo da se održi u političkom životu, a sada još neko hoće da je vrati u vlast. Neće moći - dodao je Vučurović.

Naveo je da DF preuzima kontrolu nad procesima kao najjači subjekt u parlamentarnoj većini.

- Mi se nalazimo u završnoj fazi priprema za akcije koje će pokazati odlučnost da se odbrani ono za šta su se generacije borile, za smenu i rušenje DPS-a i Mila Đukanovića - naveo je Vučurović.

Još se ne zna kada će blokada čitave Crne Gore početi, a kao mogući datum početka pominjao se 17. februar.

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Maja Vukićević je navela da ne zna odakle se u javnosti pojavio četvrtak kao dan kada će biti održan protest.

- Čitava Crna Gora će znati kad će nastupiti najavljena blokada, i ono što vam ja mogu reći je da to neće biti četvrtak (sutra) - rekla je ona, preneo je Dan.

BONUS VIDEO:

NAROD SE VEĆ OKUPLjA: Večeras protest u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri