SNAŽNA PORUKA MITROPOLITA JOANIKIJA: Crkva neće deliti svoj narod na Srbe i Crnogorce!

M. S.

30. 01. 2022. u 16:28

U OVOM vremenu pometnje najviše treba da se molimo Bogu.Vidimo jednu pometnju u narodu, vidimo mnogo vulgarnosti u politici. Treba da budemo daleko od toga. Mnogi se pitaju zato što Crkva neće da učestvuje u tim vulgarnostima gde je sad Crkva, šta kažu patrijarh, vladike, sveštenici...

СНАЖНА ПОРУКА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Црква неће делити свој народ на Србе и Црногорце!

Foto: Mitropolija

Crkva je, draga braćo i sestre, tamo gde je njeno mesto, sa Hristom. Ona ide Hristovim putem i to je njen život i njeno biće. Mi smo telo Hristovo, čuvamo zajednicu Crkve Božije. Crkva, budući da je na prvom mestu sa Hristom, biće i sa svojim narodom.I neće deliti svoj narod, neće gledati svoj narod kroz stranke, ko kojoj stranci pripada, nećemo svoj narod ovde u Crnoj Gori deliti na Srbe i na Crnogorce. Nek se izjašnjava ko kako hoće, mi smo braća i mi smo jedno. I to zaveštanje imamo od naših otaca da čuvamo međusobnu ljubav i da čuvamo jedni druge.

Ovako je besedio Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gde je služio svetu arhijerejsku liturgiju, istakavši da na taj način čuvamo i biće Crkve i biće naroda, zaveštanja naših predaka i svetinje.

- Od deoba neće biti dobro ništa nikome. Naravno, poštujemo sve i poštujemo svačiju službu. Moraju da postoje i stranke i politika, naša politika je to da smo sa Hristom, da smo na Hristovom putu, da smo sa svojim narodom i da ne delimo svoj narod.

Bićemo jedno kao što smo i do sada bili jedno, i to je zaveštanje i našeg blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija pred čijim se grobom ovde nalazimo, kazao je Mitropolit Joanikije.

   

BONUS VIDEO: Ustoličen Mitropolit Joanikije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!