SKOČIO U LEDENU MORAČU I SPASIO ŽIVOT: Herojski podvig Alena Emšije iz Plava

I.D.S.

30. 01. 2022. u 11:24

NISKA temeratura vode i nemilosrdni brzaci Morače nisu bili prepreka da mladić Alen Emšija skoči u nju kako bi od smrti spasio žensku osoba koja je skočila sa Visećeg mosta u Podgorici.

СКОЧИО У ЛЕДЕНУ МОРАЧУ И СПАСИО ЖИВОТ: Херојски подвиг Алена Емшије из Плава

Foto: Savez izviđača Crne Gore

Naime, koračajuću prema mostu Milenijum, primetio je policajce koji trče, pa je pretpostavio da se dešava nešto neuobičajeno, stoga je rešio da krene za njima. Kada je video o čemu se radi, hrabri mladić se ni u jednom trenutku nije dvoumio da li da zapliva ili ne – imao je samo jedan cilj, da spasi život ženskoj osobi koja je skočila, što je i uspeo.

Ovaj herojski čin, iako Emšija nije želeo da bude u žiži javnosti, pohvalili su iz Izviđačke čete Prokletije, čiji je Plavljanin član.

- Alen je u Podgorici iz hladne i nabujale Morače uspeo da spasi život starije žene, otrgne je od sigurne smrti. Njegov hrabri podvig zaslužuje veliku zahvalnost i divljenje, ne samo naše čete, već i celog društva. Nagrada za hrabrost od Saveza izviđača Crne Gore za ovu godinu već je rezervisana - poručili su izviđači Prokletija.

BONUS VIDEO - PONOVO SE OBRUŠILO BRDO KOD BRODAREVA: Blokiran granični prelaz ka Crnoj Gori

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!