SRBIJA I BEOGRAD POMAŽU NIKŠIĆU: Za investicije dva miliona evra

V.K.

26. 12. 2021. u 12:15

DVA miliona evra Srbija i Beograd izdvojili su za investicije u infrastrukturi, sportu i kulturu Nikšiću, najvećoj po prostranstvu opštini u Crnoj Gori.

СРБИЈА И БЕОГРАД ПОМАЖУ НИКШИЋУ: За инвестиције два милиона евра

Foto: V.K.

Marko Kovačević, gradonačelnik, saopštio je na konferenciji za novinare da je to rezultat ranijih razgovora i dogovora koje su sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Beograda Zoranom Radojičićem vodili i postigli Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, i on. U međuvremenu je potpisan sporazum o saradnji koji već daje rezultate.

- Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću. Ova izuzetno vredna sredstva pomoći će nam da rešimo goruće infrastrukture probleme, ali i da pokrenemo nove investicije. Moći ćemo da subvencionišemo investitore koji budu dolazili u naš grad. Koliko Srbija i Beograd daju na značaju Nikšiću govori podatak da su Banjaluci izdvojili tri miliona evra, iako je taj grad mnogo veći od Nikšića. Ovim smo ispunili i naše obećanje da ćemo naše političke veze koje imamo u regionu iskoristiti na dobrobit našeg grada i sugrađana. Projekti koji budu finansirani iz ove podrške biće na korist svih građana - kazao je Kovačević.

 

BONUS VIDEO: 

Svečani doček mitropolita Joanikija i episkopa Metodija u Nikšiću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)