RADI SE O TAKTIČKOM POTEZU: Milo čeka saveznike, sa političkim partnerima i dalje radi na smeni aktuelne vlade

V. KADIĆ

24. 12. 2021. u 08:38

PREDSEDNIK Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanovići je izjavio da sa političkim partnerima i dalje radi na smeni aktuelne vlade, te da se oni nisu predomislili povodom odluke, već su je samo prolongirali do određenog datuma - dok sa svojim delom javnog mnjenja "iskomuniciraju ovaj potez".

РАДИ СЕ О ТАКТИЧКОМ ПОТЕЗУ: Мило чека савезнике, са политичким партнерима и даље ради на смени актуелне владе

Foto Novosti

Kaže da za njega nije od krucijalne važnosti datum izglasavanja nepoverenja, već činjenica da se o tome priča samo godinu i četiri meseca početka rada novog kabineta, a izabrana je na mandat od četiri godine. Podseća i da je inicijativa za izglasavanje nepoverenja Vladi 13. decembra povučena jer je DF najavio svoju inicijativu o skraćenju mandata aktuelnoj izvršnoj vlasti.

- Sa partnerima razgovaramo, ali bez zakulisnih radnji, o učincima i budućim dometima aktuelne vlade, pa dolazimo do ocene da ona nanosi štetu nacionalnim interesima Crne Gore i zbog toga je treba promeniti - izjavio je Đukanović za HRT.

Povodom ovih tvrdnji, iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića ističu da je predsednik države - godinu unazad, "suočen sa nepovratnim gubitkom moći" - uporno zabavlja crnogorsku javnost svojim prognozama i predviđanjima, ali nikako da pogodi.

Podsećaju da je Đukanović predviđao i pobedu 30. avgusta 2020, ali se preračunao. I u aprilu ove godine je saopštio da je vlada pala zbog navodnog neustavnog predlaganja budžeta, a onda je čitavo leto proveo tvrdeći da se ustoličenje crnogorskog mitropolita neće dogoditi na Cetinju.

- Kao što znamo, vlada nije pala i ustoličenje se desilo - poručuju iz kabineta premijera.

TAKTIKA

OBJAŠNjAVAJUĆI da se radi o taktičkom potezu, predsednik SDP Raško Konjević je potvrdio da su 13. decembra odustali od izglasavanja nepoverenja Vladi, jer iz stranaka vladajuće većine ima signala da bi - u saradnji sa opozicijom - moglo da dođe do skraćenja mandata aktuelnoj izvršnoj vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)