DPS GUBI I PETNJICU?! Ustavni sud Crne Gore oborio rešenje DIK i usvojio žalbu SNP

M. SEKULOVIĆ

20. 12. 2021. u 08:45

USTAVNI sud Crne Gore usvojio je žalbu liste "Časno za Petnjicu - SNP", ukinuo rešenje Državne izborne komisije (DIK) koja je odbila prigovor za ove ali i liste Stranke pravde i pomirenja za ponavljanje glasanja na biračkom mestu broj 3 u Radmancima u Petnjici.

ДПС ГУБИ И ПЕТЊИЦУ?! Уставни суд Црне Горе оборио решење ДИК и усвојио жалбу СНП

Foto Radio Petnjica

Presuda Ustavnog suda mogla bi da ugrozi već proglašenu apsolutnu pobedu DPS u Petnjici!

Naime, samo dva glasa nedostajala su SNP za osvajanje mandata, dok SPP za još jedan mandat trebaju svega 23 glasa. U slučaju da ove dve partije dobiju po mandat, DPS bi ostao bez dva mandata pa bi umesto 17 imao 15 odborničkih mesta, Bošnjačka stranka šest, SPP četiri, Socijaldemokrate i Demokrate po dva, Socijaldemokratska partija i SNP po jedno mesto u SO Petnjica. Računica pokazuje da bi koalicijom opozicionih partija DPS i u Petnjici izgubio vlast, kao i u brojnim opštinama u Crnoj Gori.

Na biračkom mestu u Radmancima pravo glasa imaju 422 birača. Na lokalnim izborima 5. decembra glasalo ih je je ukupno 157.

- Jasnoje kao dan da je izbore zbog niza nepravilnosti trebalo poništiti. Naravno, SNP će osvojiti mandat. Nadamo se da ćemo DPS preseliti u opoziciju - kazao je juče za "Novosti" nosilac liste "Časno za Petnjicu - SNP ", Zaim Ličina.

Pravda je temelj države

Opštinski odbor SDP Petnjica smatra da je odluka Ustavnog suda Crne Gore o ukidanju rešenja DIK svojevrsna potvrda principijelnom i stručnom izjašnjavanju predstavnika SDP-a prilikom izjašnjavanja o ponavljanju izbora na biračkom mestu Radmanci. Za Opštinski odbor SDP Petnjice ova odluka nije neočekivana već naprotiv, mi smo bili uvereni u ispravnost postupanja našeg predstavnika u OIK Petnjica, kao što smo uvereni u ispravnost i principijelnost svakog našeg predstavnika. Pravda je temelj države, saopšteno je iz OO SDP Petnjica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!