NOVI PREDLOG VEĆ 3. JANUARA? DPS ne odustaje od inicijative o izglasavanju nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića

V. K.

18. 12. 2021. u 08:38

MILO ĐUKANOVIĆ zbija redove u svojoj Demokratskoj partiji socijalista kao i njoj srodnim strankama iz redova opozicije.

НОВИ ПРЕДЛОГ ВЕЋ 3. ЈАНУАРА? ДПС не одустаје од иницијативе о изгласавању неповерења влади Здравка Кривокапића

Foto Vlada CG

Inicijativu o izglasavanju nepoverenja Vladi Zdravka Krivokapića, DPS bi, nakon što je iz skupštinske procedure povučena pre nekoliko dana (izostao "zlatni glas"), mogla da ponovo aktivira na sednici parlamenta 3. januara. Takvu mogućnost najavio je visoki funkcioner te stranke i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

- I nama je interes da ova katastrofalna vlada siđe s političke scene Crne Gore - izjavio je Vuković.

O tome da li su izbori najbolje rešenje duboke krize vlasti izvestilac Evropskog parlamenta Tonino Picula poslao je poruku iz Brisela da bi o tome trebalo da odluče domaći političari.

- Ono što bi bilo dobro za građane je da Crna Gora dobije Vladu koja može predlagati snažne reformske poteze koji će onda imati nedvosmislenu podršku u nacionalnom parlamentu - kaže Picula.

Bivši premijer i potpredsednik DPS-a Duško Marković smatra da Crna Gora u poslednjih trideset godina nije prolazila težu društvenu i političku krizu, od ove današnje!

- Od 41 poslanika koji je glasao za vladu, u ovom trenutku nema podršku više od 11 poslanika sopstvene većine. I imamo 40 poslanika opozicije koji je ne podržavaju zbog rezultata. Jasno je da ona nema legitimitet - poručio je Marković.

DF traži uvid u fascikle tajnih službi / Foto Skupština CG

Da aktuelna vlada broji poslednje dane, nagoverstio je lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, jedan od potpisnika Memoranduma zajedno sa predstavnicima URA, SNP, Civisa, albanskih partija.

- Ako se priključe sve prosperitetne i zdrave snage, zašto da ne preraste u novu vladu. Poslušajmo kako će građani da reaguju na ovo - naglašava Ibrahimović, uputivši poziv Demokratskoj Crnoj Gori da i ona bude deo ove priče.

POSLEDNjA NADA

Manjinska vlada je poslednja nada Demokratske partije socijalista, poručili su iz kabineta Zdravka Krivokapića.

- Trideset godina ekonomskog zločina nad ovom zemljom je dovoljan razlog zašto bi šef poslaničkog kluba DPS-a, njegov gospodar, različite DPS frakcije (bez petlje) i celokupni ešalon novih i starih DPS funkcionera trebalo da (za)ćute - navodi se u reagovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu