RADUNOVIĆ CRNOGORCIMA OČITAO LEKCIJU: Pa kovčeg kralja Nikole i kraljice Milene bio je prekriven trobojkom!

Novosti onlajn

17. 12. 2021. u 14:35

POSLANIK Demokratskog fronta Slaven Radunović je u crnogorskoj Skupštini održao istorijske lekcije poslanicima opozicije.

РАДУНОВИЋ ЦРНОГОРЦИМА ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ: Па ковчег краља Николе и краљице Милене био је прекривен тробојком!

Foto: Printskrin

Obraćajući se poslanicima opozicije u Skupštini, Radunović je podsetio na istorijat srpske trobojke i svima onima koji sa nipodaštavanjem gledaju na srpsku zastavu ispričao činjenicu koju svaki Crnogorac zna - kovčeg kralja Nikole i kraljice Milene bio je prekriven crveno-plavo-belom zastavom.

Između ostalog im je rekao da je kralj Nikola ostavio pisane tragove da je bio srpski kralj.

Kralja Nikolu nisu sahranjivali Karađorđevići

- Ovde sa nama sedi gospodin Lekić. On je bio zadužen ispred crnogorske države za prenos kostiju kralja Nikole I Petrovića Njegoša i kraljice Milene.

Znate li vi, koji se ovako danas sprdate trobojci, proganjate zbog trobojke, hapsite decu što nose i crtaju trobojke, znate li šta su gospodin Lekić i ljudi koji su bili s njim našli ispod ploče?

Našli su kralja i kraljicu pokrivene trobojkama. Nisu ih Karađorđevići sahranjivali, ni pokojni Sarajlija, ni Slaven Radunović, nego njihovi najbliži! To je kralj Nikola!

Kralj Nikola iz dinastičkih razloga „promenio ploču“, „igrajući“ se zelenaša i bjelaša

- Kralj Nikola je bio takav da je ostavio pisane tragove, koji jasno kažu da je on bio SRPSKI kralj SRPSKE države.

Vi branite kralja Nikolu i kad je u pitanju Podgorička skupština. Pa on je bio jedan od najvećih pobornika ujedinjenja, najvećih!

Samo što je iz dinastičkih razloga video da on ipak ne može da bude nosilac te ideje, promenio razmišljanje. To je dinastička stvar, to imate u svim narodima sveta.

U Engleskoj brat ubije brata da bi postao kralj

- Koliko ima samo slučajeva u Engleskoj da brat ubije brata da bi postao kralj. To imaju samo veliki narodi! Naš narod ima više dinastija, i time treba da se ponosimo!

Koliko god se Vi otimali, Vi ste opet moja sestra.

Proći će ovih 50 godina, polako će onaj marksizam u vama da padne na dno, i probudiće se taj duh iz vremena kralja Nikole i Njegoša. Ali mi sad živimo i razgovaramo, i ja moram ovako da nastupam - zaključio je Radunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave