BRUKA: Budućim policajcima kazne zbog pesme o Kosovu i Metohiji posle utakmice Srbija - Crna Gora

V. K.

10. 12. 2021. u 19:05

POLAZNICI crnogorske Policijske akademije u Danilovgradu koji su posle utakmice Srbija - Crna Gora, uz pesme o Kosovu i Metohiji slavili pobedu srpskih rukometašica, biće sankcionisani tokom naredne sedmice, saopštio je vršilac dužnosti direktora te obrazovne ustanove Svetozar Knežević.

БРУКА: Будућим полицајцима казне због песме о Косову и Метохији после утакмице Србија - Црна Гора

Foto: Jutjub/Portal Antena M

Knežević u saopštenju kaže da je „Policijska akademija preduzela niz mera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju rasvetljavanja događaja i sankcionisanju vinovnika“.

Osudivši ponašanje polaznika Policijske akademije nakon završene rukometne utakmice između Crne Gore i Srbije, Knežević kaže da je „rukovodstvo Akademije, istog trenutka nakon saznanja za događaj, identifikovalo vinovnike incidenta i pokrenulo postupke za njihovo sankcionisanje“.

- Održano je više sastanaka sa polaznicima Policijske akademije, pri čemu je svima jasno saopšteno da je naneta velika šteta ugledu Policijske akademije kao i državi Crnoj Gori. Po hitnom postupku održana je sednica Nastavničkog veća Policijske akademije, koje je zauzelo jedinstven i jasan stav da osuđuje pomenuti događaj i da se skladu sa Pravilnikom o kućnom redu polaznici adekvatno sankcionišu. Konačnu odluku o kažnjavanju vinovnika incidenta Nastavničko veće doneće u toku naredne sedmice, po prikupljanju svih potrebnih informacija - navodi Knežević.

U ime Policijske akademije Knežević se izvinio crnogorskoj javnosti, a posebno, kako je naveo, „našim lavicama, koje su nam nebrojeno puta donele mnogo sreće i radosti i svojom požrtvovanošću i zalaganjem bile uzor mladim generacijama, kao i našim akademcima kako se bori za grb i dres Crne Gore“.

- Vidim da su se obrušili na momke sa policijske akademije i to što oni osećaju po srcu, časti, porijeklu, tradiciji a ne po partijskom zadatku DPS-a. Imaju moju punu podršku da i dalje slušaju svoje srce. Jer je rečeno: "Po srcu tvome daću ti!" A vaše je srce momci veliko! A dušmani mogu samo da zavide! - poručio je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević.

BONUS VIDEO - SRBIJA IMA SUPERKOMPJUTER: Kit Strajer o novom interfejsu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!