DPS JE APSOLUTNI POBEDNIK IZBORA: Saopštenje portparola Milove partije za rubriku „Verovali, ili ne“ - ko ne glasa za smenu vlade je izdajnik

M. S.

06. 12. 2021. u 22:24

DPS je apsolutni pobednik jučerašnjih izbora, izjavio je povodom lokalnih izbora na Cetinju u Petnjici i Mojkovcu, portparol DPS Miloš Nikolić.

ДПС ЈЕ АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК ИЗБОРА: Саопштење портпарола Милове партије за рубрику „Веровали, или не“ - ко не гласа за смену владе је издајник

Foto: DPS

- To potvrđuje i činjenica, da je Demokratska partija socijalista osvojila ukupno 45 odborničkih mandata u ove tri opštine, što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 47,3 odsto i to 14 na Cetinju i Mojkovcu i 17 u Petnjici, dok je vladajuća koalicija osvojila ukupno 26 odborničkih mandata što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 27,3 odsto i to sedam na Cetinju, dva u Petnjici i 17 u Mojkovcu. Demokratska partija socijalista samostalno je osvojila 19 mandata više nego kompletna parlamentarna većina zajedno - kazao je Nikolić, po čijoj ke računici DPS osvojila 7.450 glasova dok su svi ostali iz parlamentarne većine zajedno osvojili 5.677 glasova, "što dovoljno govori o ubedljivom porazu koji je ova aktuelna vlast doživela na nedeljnim izborima".

Prema rečima Nikolića izborni dan pokazao je još jednom besmislenost svih tvrdnji koje su godinama plasirane da rejting DPS je snažan zbog zloupotrebe državnih resursa.

- Nasuprot tome, aktuelna vlast u ovom izbornom ciklusu zastrašivala je građane, vodila funkcionerske kampanje, zloupotrebljavala resurse, pretila i ucenjivala, i pored svega toga, rezultat DPS-a je 42.9 odsto. Dakle, jučerašnji dan još jednom je demantovao i te besmislice - kazao je Nikolić.

On ističe da je DPS sa 44 odsto ubedljivi pobednik izbora u Mojkovcu.

- A kakav je to rezultat najbolje govori činjenica da je premijerova stranka osvojila jedva pet odsto a DPS je sa svojim partnerima SD i LP duplo jači od koalicije "Za budućnost" koja broji više od pet političkih partija. Sve što se desilo sinoć pokazuje inferiornost naših političkih konkurenata, koji slave kada osvoje dva ili tri mandata, odnosno, koji slave kad su samo pet, 10 ili 15 puta slabiji od Demokratske partije socijalista - kazao je Nikolić, koji je "zaboravio" da je DPS deklasiran u Mojkovcu, a posle lošeg izbornog rezultata, biće gotovo sigurno opozicija i na Cetinju.

Upitan od koga DPS očekuje podršku za rušenje Vlade, Nikolić je istakao da su sve stranke parlamentarne većine nezadovoljne ovom Vladom i istakao da vidi da je već prisutan trend lova na izdajnike i pitanje ko je taj koji će „izdati".

- Ja ću vam to reći ovako: Svako ko ne glasa za pad ove i ovakve Vlade izdajnik je nacionalnih interesa i interesa građana Crne Gore - kazao je portparol DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!