MEDOJEVIĆ UPOZORAVA: Dolazi novo vreme sa teškim izazovima

Novosti online

05. 12. 2021. u 15:29

NA crnogorsku političku scenu potrebno je da stupi patriotska i poštena elita koja će biti spremna kroz ličnu žrtvu i primer da radi u opštem interesu, gradeći čvrste i stabilne temelje za uspešnu i bogatu budućnost naraštaja koji tek dolaze, poručio je predsednik PzP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta u Skupštini Nebojša Medojević.

МЕДОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА: Долази ново време са тешким изазовима

Foto: TV Prva printskrin

- Politika režima Mila Đukanović kojom se skoro polovina populacije izoluje iz političkog života i etiketira neprijateljem države je kratkovida, avanturistička i može imati nesagledive posledice po suvereniet i teritorijalni integritet države. Formiranje vlasti na principu anti-srpske politike, pravljenjem tajnih dilova između režima i nekih nacionalističkih i separatističkih struktura samo radi očuvanja gole vlasti, nije u interesu dugoročne stabilnosti Crne Gore - naveo je on.

Istakao je da Crna Gora mora da sa svojim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerom Srbijom sklopi sporazum o strateškom partnerstvu kojim će se definisati strateški nacionalni interesi dviju država i dogovoriti svi međusobni odnosi.

- Kriminalna balkanska korporacija suočena sa padom režima u Crnoj Gori, koji ih je do sada podržavao i štitio, neće prezati i od radikalizacije političkih prilika i u Crnoj Gori i na Balkanu. Imajući u vidu da je organzovani kriminal i njegove veze sa finansiranjem radikalnih nacionalističkih pokreta i terorizma, najveća pretnja bezbednosti i stabilnosti i Crne Gore i Balkana, pitanje što bržeg stvaranja nacionalnog konsenzusa o neophodnosti radikalne reakcije države i raskidanja veza između mafije i korumpiranih struktura u policiji, ANB-u, tužilaštvu, sudovima, postaje prioritet od najvišeg državnog interesa. Sa mafijom i njenim plaćenicima u institucijama države nema kohabitacije. Država mora pobediti mafiju, čime će povratiti izgubljeni autoritet i poverenje građana. Šverc, pranje novca, korupcija, pljačkanje države mora biti osuđeno kao neprihvatljiva ponašanja koja ugrožavaju mir i stabilnost u državi. Dolazi novo vreme sa novim teškim izazovima. Crna Gora ima dovoljno snage, znanja i dovoljan broj dobrih, poštenih i hrabrih ljudi koji su spremni da zaborave na razlike i sukobe iz prošlosti i da se ujedine oko budućnosti naše dece - zaključio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)