POSTAVLJAJU KAMERE ZA NADZOR U ŠUMAMA: Ilegalna seča, krivolov i požari idu u prošlost

I. D. S.

01. 11. 2021. u 11:15

Iz Agencije za zaštitu životne sredine najavili su da će postavljati kamere u šumama Crne Gore, uz nadu da će stati na kraj ilegalnoj seči, krivolovu i podmetanju požara, te da će uspeti da prate i brojno stanje divljih životinja.

ПОСТАВЉАЈУ КАМЕРЕ ЗА НАДЗОР У ШУМАМА: Илегална сеча, криволов и пожари иду у прошлост

Foto: B. Subašić

Kako je saopštio direktor te institucije, Milan Gazdić, eksperti agencije poslednjih godina primetili su brojne probleme. On je izrazio nadu da će podaci i informacije koje dobiju kroz snimke sa kamera biti od koristi drugim državnim institucijama.

- Sve informacije koje dobijemo delićemo sa nadležnim državnim institucijama i nevladinim sektorom - rekao je Gazdić i dodao da su sada u fazi pripreme terena i da se nadaju da će 99 odsto Crne Gore biti pokriveno.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom