SVI DOKAZI VODE DO DPS: NSD o izazivanju verske i nacionalne mržnje u Pljevljima (FOTO)

M. D.

18. 10. 2021. u 21:16

NASTAVKOM suđenja aktivistima pljevaljskog DPS-a i pripadnicima tzv. „komita“ Nemanji Novakoviću i Danu Vranešu koji se terete za krivično delo – izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, kao i predstavljanjem novih dokaza od strane državnog tužioca Hasana Lukača, još jednom su potvrđene tvrdnje i apeli Nove srpske demokratije da glavne i odgovorne krivce ne treba tražiti među pljevaljskom opozicijom, srpskim narodom i učesnicima veličanstvenih litija u organizaciji naše svete Srpske pravoslavne crkve, nego upravo u redovima bivšeg režima.

СВИ ДОКАЗИ ВОДЕ ДО ДПС: НСД о изазивању верске и националне мржње у Пљевљима (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

On se svojski potrudio da unese nemir u Pljevljima, produkuje nezapamćenu mržnju i predstavi našu opštinu kao poligon za eskalaciju šireg verskog sukoba, saopštili su iz Opštinskog odbora Nove srpske demokratije.

- Poštovani sugrađani, kao što ste imali priliku da se informišete iz saopštenja tužioca Lukača, Novaković i Vraneš su, na osnovu video snimka koji je izuzet iz prodavnice „Okov“, primećeni kako, 3. septembra prošle godine, oko 11 časova, kupuju lak sprejeve. Već sledećeg jutra na magistralnim putevima i radnjama osvanuli su šovinistički grafiti, poput „Selite se Turci – Srebrenica“. Posrnuli Đukanovićev režim nastojao je svim silama da ovo skandalozno nepočinstvo pripiše pljevaljskim Srbima, stvarajući nezapamćenu medijsku hajku protiv našeg naroda. U tu svrhu pridodat je i izolovani slučaj funkcionera SD-a Sanina Raščića koji je, očigledno, obmanjivao javnost da je pretučen od strane Srba - kazali su iz NSD.

Iz NSD dodaju da je srećom, ovaj ali i ostali primeri besprizornog ponašanja DPS-a, kao i spremnost njihovih aktivista da proizvedu nesagledive posledice po mir i bezbednost u Pljevljima, u potpunosti razobličen.

- Međutim, iako su Pljevlja bila na posebnom udaru Đukanovićeve „tajne policije“, očigledno, reč je o orkestriranom pokušaju da se isprovociraju sukobi na verskoj i nacionalnoj osnovi i da se Crna Gora, umesto u proces demokratizacije, uvede u građanski rat. Tome svedoče i grafiti slične sadržine koji su aktuelizovani u Beranama, Nikšiću, Podgorici i u ostalim gradovima - kazali su iz Nove srpske demokratije.

Foto: M. Drobnjak

Oni su pozvali nadležne državne organe da maksimalno profesionalno i pravoremeno reaguju, kako bi crnogorska javnost, po ko zna koji put do sada, imala priliku da se uveri pod kakvom kriminalnom organizacijom je decenijama unazad tavorila Crna Gora.

Podsećanja radi državni tužilac Hasan Lukač saopštio je na suđenju Pljevljacima,Nemanja Novaković i Dane Vraneš, održanom u prošli petak u Višem sudu u Bijelom Polju, da se na video-snimku izuzetom iz prodavnice “Okov” u centru Pljevalja, vide kako Nemanja Novaković i Dane Vraneš 3. septembra 2020. godine u 11 časova kupuju lak sprejeve.

Foto: Fejsbuk

Njih optužnica tereti da su 3. septembra 2020. godine, pola sata poslije ponoći, vršili javno podsticanje na mržnju prema grupi koja je određena na osnovu religije, porekla i nacionalne pripadnosti, ispisujujući grafite uvredljive sadržine: “Selite se turci – Srebrenica”, “Srebrenica 92 turci”...

Optuženi nisu priznali delo koje im je stavljeno na teret, ističući da nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa ispisivanjem grafita.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)