ZAGREB IMA RUŽU, A CETINJE MIRNU: Bivša savetnica u ambasadi Crne Gore postala kopija zagovornice ustaštva

M. S.

15. 10. 2021. u 11:00

NOVI skandal "rođen" na Cetinju ponovo je u ružnom svetlu Crnu Goru predstavio civilizovanom društvu naroda, ali, i neodoljivo asocirao na želju pojedinih aktera da u mržnji prema Srbima nadmaše svoje uzore iz okruženja.

ЗАГРЕБ ИМА РУЖУ,  А ЦЕТИЊЕ МИРНУ: Бивша саветница у амбасади Црне Горе постала копија заговорнице усташтва

Mirna Nikčević i Ruža Tomašić

Reč je o težnji ražalovane savetnice ambasadora Crne Gore u turskoj Mirne Nikčević, da stane rame uz rame sa doskorašnjom poslanicom Evropskog parlamenta, Ružom Tomašić iz Hrvatske, poznatoj po mržnji prema Srbima, ali i po veličanju ustaškog pokreta i njegovih perjanica.

Naime, opskurna NVO "Montenegro internacional", među čijim čelnicima je Nikčevićeva, najavila je da će podneti inicijativu Skupštini prestonice da se Dečanska ulica na Cetinju preimenuje u ulicu Vlade Černozemskog! Čoveka, čije je ime Veličko Dimitrov Kerin, bugarskog teroriste, pripadnika VMRO, koji je 9. oktobra 1934. u Marselju ubio jugoslovenskog regenta Aleksandra I Karađorđevića, jedinog kralja rođenog na Cetinju.

- Ovim gestom imenovanja ulice po Vladu Černozemskom, Crna Gora, odnosno Cetinje, ojačaće veze sa prijateljskim makedonskim i bugarskim narodom, te svim narodima koji su bili žrtve srpskog terora i ataka na teritorije, kulture i identitet nesrpskog stanovništva na prostoru Kraljevine Jugoslavije - pišu sa Cetinja.

Ovo piše društvo i "nemirna Mirna", poznata po objavama da bi palila vernike i sveštenstvo u Hramu Hristovog Vaskrsenja, onom "mi smo spremni" - aluzijom na ustaški pozdrav "za dom spremni", ali i odanosti Đukanoviću...

Nema sumnje, Mirna se "kvalifikovala" da se makar primakne Ruži iz susedstva, koja je "uzletela" izjavom "da su ustaše i Ante Pavelić bili na društvenim mrežama i koristili internet, ne bi toliko klali", potom i onom o simpatijama prema ustašama.

Predsednica desno orijentisane Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević, koja je u EP ušla sa liste HDZ, imala je opravdanja za skandiranje "ubij Srbina" na jednoj utakmici, tvrdeći da je to trajalo kratko.

"Učenica" Mirna mogla bi nadmašiti "učiteljicu" Ružu, ali otežavajuća okolnost joj je što, gotovo je sigurno, neće stići do mikrofona u Evropskom parlamentu.

ZAPALILA BI I HRAM I NAROD

HRVATSKA je za Hrvate, a Srbi su tek gosti. Vreme je da se glasno kaže istina, da Hrvat danas ipak sme reći u Hrvatskoj da je lopov lopov, a četnik četnik - kazala je Ruža, dok je Mirna kasnije "blesnula" osvrćući se na svoje nekadašnje odlaske u manastir Dajbabe pišući: "Iskreno, zapalila bih taj hram i sva goveda tamo."

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati