STIPENDIJE ZA STUDENTE: Opština Bar raspisala konkurs za nagrade za najbolje

B.Dabić

13. 10. 2021. u 19:42

STUDENTI koji imaju prosečnu ocenu 9.00 I preko mogu aplicirati za stipendiju za studijsku 2021/2022 godinu.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ:  Општина Бар расписала конкурс за награде за најбоље

Foto: B. Dabić

Opština Bar raspisala je konkurs za dodelu stipendija u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za stipendiranje studenata.

Pravo na stipendiju imaju studenti koji imaju prebivalište u opštini Bar najmanje godinu dana do dana raspisivanja konkursa, studenti koji su prema nastavnom programu primenjenih osnovnih, akademskih osnovnih, specijalističkih i master (postdiplomskih) studija. 

- Ono što je novina i unapređenje uslova u najboljem interesu studenata jeste da je ove godine omogućeno stipendiranje i za studente master studija što do sada nije bio slučaj. Takođe, Opština Bar novim Pravilnikom propisala je da će stipendiranje trajati deset umesto dosadašnjih devet meseci, što je dodatna povoljnost za studente dobitnike stipendije, naveli s iz Opštine Bar.

Uslov za stipendiju je i to da student ima ostvarenu prosečnu ocenu 9,00 (tokom svih studijskih godina) da nije obnovio ni jednu godinu tokom studija, da nije u radnom odnosu te da nije stariji od 25 godina.

Već 20- tak godina Opština Bar dodeljuje stipendije studetima čija je prosečna ocean 9.00 i preko.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki