MANDIĆ OTKRIO KADA JE NASTAVAK PREGOVORA: "Aktuelna Vlada nema podršku parlamentarne većine"

Tanjug

07. 10. 2021. u 21:37

NIJE bilo lako doći do dogovora sa Demokratskom Crnom Gorom, ali smo pristali da se da šansa rekonstrukciji Vlade, izjavio je danas predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

МАНДИЋ ОТКРИО КАДА ЈЕ НАСТАВАК ПРЕГОВОРА: Актуелна Влада нема подршку парламентарне већине

Foto: Arhiva VN

On je u emisiji "Argumenti" na Televiziji Crne Gore kazao da će 10. oktobra biti novi sastanak, na kojem će parlamentarna većina pokušati da približi stavove.

Tada će, kako je istakao, znati je li rekostrukcija i dalje opcija ili će da se birati druga vlada.

- Mi sada imamo ubedljivu parlamentarnu većinu koja je za to da se napravi rekonstrukcija Vlade koja bi podrazumevala poštovanje demokratskih standarda - naveo je Mandić i dodao da GP URA više ne stoji iza stava da se podrži sve što se dogovore DF i Demokrate.

Podsetio je da je prva namera DF-a bila da se bira nova vlada, ali da je koalicija oko Demokratske Crne Gore bila protiv toga, te da su insistirali na rekonstrukciji postojeće.

Mandić je istakao da je aktuelna Vlada ostala bez podrške parlamentarne većine već u maju, kao i da politička kriza u Crnoj Gori traje "već dugo".

- Kroz 200 dana DF i čitava koalicija ''Za budućnost Crne Gore'' nije ocenila dobrom ocenom učinak Vlade, posebno nakon smene ministra Vladimira Leposavića i nepotpisivanja Temeljnog ugovora - kazao je, između ostalog, Mandić.

Vlada eksperata, dodaje on, nije isporučila ništa od proizvoda koji se očekivao.

- Nismo mogli reagovati jer je saopštavano da ako želimo da srušimo Vladu, da je srušimo sa DPS-om. Front je simbol borbe protiv DPS, bilo bi teško da Vladu, kojoj smo dali podršku u jednom trenutku, rušimo sa DPS-om. Parlametarna većina je u teškoj poziciji, pa smo izvršili jednu vrstu političkog pritiska - kazao je Mandić.

Želja je, kako je istakao Mandić, da se dogovore oko jače vlade i bolje sloge unutar parlamentarne većine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO: Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)