POVEĆAN IZNOS STIPENDIJA: Hercegnovska opština unapređuje položaj studenata

V. V.

26. 09. 2021. u 15:09

SA 63 na 90 evra mesečno povećane su studentske stipendije koje dodeljuje Opština Herceg Novi.

ПОВЕЋАН ИЗНОС СТИПЕНДИЈА: Херцегновска општина унапређује положај студената

Foto: V.V.

Odluka je jednoglasno usvojena u sednici lokalnog parlamenta uz obrazloženje da se tako nastoji unaprediti položaj studenata.

Opština Herceg Novi povećanjem mesečnih izdvajanja za stipendije  dodatno pomaže poboljšanju uslova školovanja mladih Novljana, navedeno je u obrazloženju Odluke i potvrđuje strateško opredjeljenje da afirmiše mlade obrazovane pojedince posebno uzevši u obzir tešku socio‐ekonomsku situaciju u državi.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo kaže da je novi iznos stipendija realan i ostvariv.

-Jedino sistemskim i sistematičnim pristupom poboljšanju uslova školovanja naših studenta, možemo i dugoročno doći do cilja. Sve ostalo bi bilo u sferi pretpostavke i nerealnog u okolnostima u kojima naša opština deluje. Osim stipendija, Opština, kroz posebnu budžetsku liniju, finansijski osnažuje i pomaže darovite učenike i studente u njihovim akademskim, sportskim i umetničkim stremljenjima. Kada sve ovo sagledamo, ističemo da se po osnovu ove dve linije izdvajaju znatna sredstva. Verujem, da ćemo prilikom planiranja budžeta za narednu godinu pokušati da dodatno delujemo kad je poboljšanje uslova školavanja i stručnog usavršavanja mladih Novljana u pitanju. Konkurs za dodelu stipendije za tekuću školsku godinu biće raspisan tokom naredne sedmice, informisala je Zambelić Pištalo.

BONUS VIDEO:

Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!