NAJVEĆA TROBOJKA U CRNOJ GORI: Na brdu iznad Berana postavljen i krst visine 15 metara u čast prve posete patrijarha Porfirija (FOTO)

Novosti online

25. 09. 2021. u 11:24

GRAĐANI Berana se uveliko spremaju za doček patrijarha sprskog gospodina Porfirija koji će sutra u manastiru Đurđevi Stupovi ustoličiti episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija.

НАЈВЕЋА ТРОБОЈКА У ЦРНОЈ ГОРИ: На брду изнад Берана постављен и крст висине 15 метара у част прве посете патријарха Порфирија (ФОТО)

Foto: Novosti

Od ranog jutra se na Bogavskom brdu kod Berana obnavlja najveća trobojka u Crnoj Gori, i postavljen je krst visine 15 metara, sve u čast prve posete patrijarha Porfirija Beranama.

Na tom mestu je postojao krst koji je verujući narod Berana sastavio za vreme litija koje su organizovane u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Ispred manastira Đurđevi Stupovi podignut je plakat sa likom prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.

BONUS VIDEO: POBEDA VERE: Bezumlje i nasilje nije sprečilo ustoličenje mitropolita Joanikija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)