SKANDAL U ULCINJU: Dva lekara radila bez odobrenja u ambulantama za turiste - Policija podnela krivične prijave

B. Dabić

20. 09. 2021. u 14:32

KRIVIČNE prijave podnela je policija protiv dva lekara, dr Jovana Ivovića i dr Isata Jakupia, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno bavljenje privatnom delatnošću.

СКАНДАЛ У УЛЦИЊУ: Два лекара радила без одобрења у амбулантама за туристе - Полиција поднела кривичне пријаве

Foto: Arhiva

Lekari su radili letos u improvizovanim ambulantama na Adi Bojani i Velikoj plaži i bez dozvole obavljali lekarske preglede. Policija je tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnela krivične prijave protiv dva lekara. Inače dr Ivović je odbornik Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Bar.

- Krivična prijava je podneta protiv J. I. (65) iz Republike Srbije, stalno nastanjenog u Baru, po zanimanju lekar specijalista urolog, zaposlen u Opštoj bolnici Bar, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno bavljenje privrednom delatnošću. On je ovo delo izvršio na način što je, kako se sumnja, bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambulanti koja se nalazi u naselju HTP Ulcinjska rivijera – turističko naselje Ada Bojana, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Takođe, policija je krivičnu prijavu podnela i protiv I. J. (59) iz Bara, po zanimanju lekar internista zaposlen u Domu zdravlja „Bogdan Vujošević“ u Ulcinju, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno bavljenje privrednom delatnošću u sticaju sa krivičnim delom posebni slučajevi falsifikovanje isprave – neovlašćena upotreba pravog pečata ili znaka.
-I. J. je delo koje mu se stavlja na teret izvršio tako što je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambulanti koja se nalazi u naselju Velika plaža, a tom prilikom je koristio original obrasce i pečate JU Dom zdravlja Ulcinj - saopštili su iz Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)