POTVRĐENA SRAMNA ODLUKA: Veselin Veljović ne ide u istražni zatvor!

S.Đ.

09. 09. 2021. u 12:31

TROČLANO veće Osnovnog suda na Cetinju, obilo je kao neosnovanu odbilo žalbu tamošnjeg tužilaštva na rešenje kojim je odlučeno da se savetnik za bezbednost predsednika države Mila Đukanovića, Veselin Veljović u daljem postupku brani sa slobode.

ПОТВРЂЕНА СРАМНА ОДЛУКА: Веселин Вељовић не иде у истражни затвор!

Foto Vlada CG

Po oceni tog veća nisu ispunjeni uslovi da se doskorašnjem direktoru Uprave policije odredi pritvor, zbog mogućeg uticaja na svedoke, jer okolnosti u žalbi, niti one koje proizilaze iz spisa predmeta, ne ukazuju na tu mogućnost.

Tom sudu Osnovno državno tužilaštvo 7. septembra dostavilo je žalbu, tražeći da preinače odluku sudije za istragu Borka Lončara i Veljoviću odrede pritvor do 30 dana.

Veljović se tereti da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veljović je uhapšen u nedelju oko 8.20 sati zbog sumnje da je u zoru tog dana, na Dvorskom trgu, okružen funkcionerima i pristalicama bivše vlasti, policajcima u kordonu na Cetinju, koji je potom pokušao da probije gurajući službenike Uprave policije. 

Navodno, govoreći da im je komadant on je tražio od njih da ga puste da prođe. Prema dostupnom snimku Veljović je u jednom momentu uspeo da probije kordom ali su ga u daljem prolazu sprečile dojučerašnje kolege.

BONUS VIDEO:

VELjOVIĆ SA LISICAMA SPROVEDEN U SUD

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)