BESPLATNI TABLETI ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Opština Bar namenila novac za pomoć ugroženim kategorijama đaka prvaka

B.Dabić

01. 09. 2021. u 15:30

OPŠTINA Bar je opredelila novac za tablet uređaje za pomoć kategorijama đaka prvaka koji su u najvećoj potrebi, korisnicima materijalnog osiguranja, đacima iz RE populacije i hraniteljskih porodica.

БЕСПЛАТНИ ТАБЛЕТИ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Општина Бар наменила новац за помоћ угроженим категоријама ђака првака

Foto: V. Danilov

-Tablet uređaji mogu biti posebno korisni za onlajn nastavu, s obzirom na neizvesnu epidemiološku situaciju, ali i za bolju komunikaciju i veću i lakšu dostupnost informacija za obrazovni proces - navedeno je iz kabineta predsednika opštine Bar Dušana Raičevića.

Osim toga, Opština će izdvojiti gotovo 15.000 evra budžetskih sredstava koje će namenski donirati osnovnim školama za poboljšanje uslova boravka đaka i proces nastave u školskim objektima, za renoviranje učionica, obnavljanje fasada, sistem grejanja i druge potrebe. Sredstva za ovu namenu dobiće osnovne škole „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ u Ostrosu, „Bratstvo jedinstvo“ u Đuravcima i „Mrkojevići“ u Pečuricama, dok je za Osnovnu školu „Kekec“ u Sutomoru obezbeđeno 6.000 evra za nabavku uređaja za grejanje, čime će se rešiti višegodišnja problematika u ovoj školi, a đacima omogućiti ugodan proces obrazovanja.

Lokalna uprava izdvaja i posebna sredstva za Društvo roditelja dece sa posebnim potrebama, odnosno za adaptaciju školske prostorije za redovan proces obrazovanja ove dece u OŠ „Jugoslavija“, i za renoviranje ove učinoce biće uloženo 3.000 evra budžetskih sredstava.

Opština Bar u kontinuitetu investira u školske objekte i infastrukturu, preuzimajući nadležnosti i ono što je obaveza Ministarstva prosvete. Tokom 2019. i 2020. godine uložena su sredstva u renoviranje školskih objekata osnovne škole u Virpazaru, škole „Meksiko“ i objekta područnog odeljenja škole u Kunjama.

Obnovili smo, zajedno sa Ministarstvom, i školsku sportsku salu u zgradi gimnazije „Niko Rolović“, u što je uloženo oko 40.000 evra, dok je za izgradnju školske sale u Mrkojevićima izdvojeno budžetom Opštine, kroz saradnju sa dijasporom, 150.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere