INJAC: Đukanović da doprinese miru i bezbednosti

V.K.

29. 08. 2021. u 14:20

OPASNA poruka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da će se pojaviti 5. septembra na Cetinju među protivnicima ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru dodatno je usijalo atmosferu podno Lovćena.

ИЊАЦ: Ђукановић да допринесе миру и безбедности

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Ona je u suprotnosti sa stavovima iznesenim u zajedničkom saopštenju sa sednice Saveta za odbranu i bezbednost kojom je on samo dva dana ranije predsedavao.

Na to je juče ukazala ministarka odbrane Olivera Injac, koja je i lično prisustvovala toj sednici.

- Izjava Đukanovića kojom je najavio spremnost da se pridruži protestima, ukoliko se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra, nedvosmisleno  dovodi u sumnju njegovo zalaganje za implementaciju zaključaka Saveta za odbranu i bezbednost, jer se ne može razumeti kao težnja za smirivanje tenzija i društvene radikalizacije u Crnoj Gori, navela je Injac, dodajući da politizacija verskih pitanja nije put crnogorskog razvoja i prosperiteta.

- Politički akteri koji politizuju verska pitanja i odluke, odnosno pristupaju im kao litičkim i koriste ih za sopstvenu političku agendu, ne promovišu vrednosti dijaloga i tolerancije, kao primarnim za evropski put Crne Gore. Kao ministar u Vladi Crne Gore zadužen za resor odbrane, pozivam predsednika države da doprinese da mir i bezbednost Crne Gore budu prioritetna vrednost bez izuzetka.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni