PLANIRALI UBISTVO JOVANA ĐUROVIĆA: Akcijom ciljanog traganja Baranin uhapšen u Banjaluci

B.Dabić

04. 08. 2021. u 10:37

BARANIN Almir Jahović (26) uhapšen je u Banjaluci u akciji ciljanog traganja. On se potražuje po poternici Interpola Podgorica radi vođenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju.

ПЛАНИРАЛИ УБИСТВО ЈОВАНА ЂУРОВИЋА: Акцијом циљаног трагања Баранин ухапшен у Бањалуци

Foto: O. M.

Jedan je od šest osoba protiv kojih je policija u septembru 2018. godine, podnela krvične prijave nakon što je na  bulevaru u Baru pronađena improvizovana eksplozivna naprava, za koju se sumnja da je postavljena na motocikl Baranina Jovana Đurovića – koji je prema policjiskim evidencijama bezbedonosno interesantno lice, vođa jednog od kriminalnih klanova.

Krajem leta 2018. više osoba je uhapšeno zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo pomaganje, a u vezi sa krivičnim delom ubistvo, što se odnosi na planiranje izvršenja ubistva postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave na motocikl Đurovića.

Tada su uhapšeni: M.N. (35) iz Bara,  E. C. (28) iz Peći, E. N. (28) i D. M. (27) iz Bara i Đ. C. (27) iz Budve, dok je policija intenzivno tragala za A. J.i A.O, obojica iz Bara.

- U zajedničkoj i koordinisanoj aktivnosti službenika Uprave policije Crne Gore i policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Bosna i Hercegovina, sprovodeći aktivnosti ciljanog traganja i razmene operativnih podataka putem međunarodne operativne policijske saradnje, u Banja Luci je locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice A.J. (26) iz Bara, državljanin Crne Gore. Naime, sumnja se da je ovo lice tokom jula i avgusta 2018. godine u Baru i Budvi, kao član kriminalne grupe u granicama svoje odgovornosti, učestvovao u izvršenju teškog krivičnog dela, teško ubistvo izvršeno u pokušaju na štetu J.Đ., navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri