HUMANITARNO NADMETANJE U PUCANJU TROJKI: "Srbi za Srbe" u Herceg Novom potvrdili i humanost i ljubav prema košarci

V.V.

01. 08. 2021. u 13:37

PETI put je humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" u Herceg Novom realizovala manifestaciju „Trojka iz bloka", i na košarkaškom terenu na Karači, u Starom gradu, okupila 120 učesnika, koji su osim humanosti potvrdili i svoju ljubav prema zdravom životu, sportu i košarci.

ХУМАНИТАРНО НАДМЕТАЊЕ У ПУЦАЊУ ТРОЈКИ: Срби за Србе у Херцег Новом потврдили и хуманост и љубав према кошарци

Foto: V.V.

Sredstva koja su prikupljena biće poklonjena socijalno ugroženim porodicama u Crnoj Gori. Rezultat je u ovoj lepoj akciji uvek u drugom planu, ali treba reći da je među ljudima dobre volje najuspešniji u pogađanju koša sa pola terena bio mladi košarkaš KK Dinamik iz Beograda Andrija Radojičić, na drugom mestu je Mirko Kravić, a na trećem mladi košarkaš KK Galeb Vuk Ivelja.

Organizacija „Srbi za Srbe" samo tokom ove godine pomogla je 42 porodice u Crnoj Gori u kojima je 207 dece, istakla je predsednica organizacije u Crnoj Gori Milijana Milojević.

- Vrednost donacija je  267 hiljada evra, pomogli smo narodne kuhinje Mitropolije crnogorsko-primorske i onu u Nikšiću, a na Karači smo se okupili kako bismo prikupili sredstva za one kojima je to najneophodnije, a to su porodice sa više dece sa teritorije Crne Gore. Brojne projekte smo ostvarili, isto tako brojne smo otvorili, pa trenutno jednoj porodici u Gusinju gradimo kuću, ali ima još mnogo onih koje očekuju našu pomo - kazala je Milojević.

Organizatori su zadovoljni odzivom učesnika u Herceg Novom, a najlepše od svega je što su najbrojniji učesnici mladi i deca, komentarisao je član organizacije Stepan Mladenović.

- To je i najveća radost i dodatni značaj ove manifestacije jer deca su naša budućnost, a na ovaj način naš cilj ostvarujemo i na terenu i na delu - kazao je Mladenović.

Ima puno socijalno ugroženih porodica koje čekaju pomoć a prikupljena pomoć biće iskorišćena za opšte dobro, objasnio je član organizacije Jovo Vuković i najavio turnir u Kotoru.

- Nadam se da će naredne godine, u boljim vremenima, zdravstvenim i po svemu drugom, biti još veći odziv kako bismo još više pomogli onima kojima je to  potrebno. Poenta je da se ova priča raširi u Crnoj Gori, da ne bude samo Herceg Novi i Boka, već da imamo redovne donatore na mesečnom i godišnjem nivou. Turnir se održava jednog dana, ali mi smo radili tokom cele godine kako bismo obezbedili donatore. Hercegnovski KK Primorje nam puno pomaže, ustupili su nam teren, iz malog KK Galeb su došla sva deca da šutiraju, tu su sponzori, ostali donatori koji su dali svoj doprinos za opšte dobro. Tako će biti i u Kotoru, u Budvi, na severu Crne Gore. Pozivamo sve da ne učestvuju samo jednom nego ako je moguće, da svakog meseca odvoje onoliko koliko mogu i na taj način omoguće da ova priča o dobroti među ljudima živi i traje u Crnoj Gori.

Manifestaciju „Trojka iz bloka" u Herceg Novom su pomogli: opštinski Sekretarijat za društvene delatnosti i sport, preduzeća Čistoća, Komunalno stambeno, Parking servis, No-mi, Biro konto, Cityland, te medijski sponzori RTHN, RTV Svetigora, portal In4s, Radio Kotor i Radio Homer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri