OSTALI BEZ BIVŠIH MINISTARA, MUHOVIĆ NAPUSTIO STRANKU: Bošnjačka stranka Crne Gore sprovela čistku

M. S.

18. 07. 2021. u 21:34

BOŠNjAČKA stranka Crne Gore, do prošlogodišnjih paralamentarnih izbora u Crnoj Gori verni saveznik Mila Đukanovića, čini se, priprema se za ulazak u novu vlast na državnom nivou.

ОСТАЛИ БЕЗ БИВШИХ МИНИСТАРА, МУХОВИЋ НАПУСТИО СТРАНКУ: Бошњачка странка Црне Горе спровела чистку

Foto. Bošnjačka stranka Crne Gore

Tako se može posmatrati epilog sednice Glavnog odbora stranke, koje je izabralo Predsedništvo. U njemu neće biti bivših ministara i dosadašnjih potpredsednika stranke Osmana Nurkovića i Kemala Purišića! Nurković je u Vladi Duška Markovića bio ministar saobraćaja i pomorstva, a Purišić ministar rada i socijalnog staranja.

Stranku je napustio član Predsedništva, nekadašnji predsednik SO Petnjica i bivši predsednik OO BS u toj opštini Adnan Muhović, nezadovoljan odustajanjem od programske nacionalne politike “koja je rezultirala predlogom sastava novog Predsedništva po ukusu i preporukama DPS”.

Nurković i Purišić u javnosti su prepoznati kao akteri afera, koje su, za sada, bez pravnog epiloga, a Muhović kao jedan od ekstremnijih čelnika stranke, koji je čak i Njegoša proglasio genocidnim!

- Bošnjačka stranka prati interese DPS i zarobljava bošnjački narod, gura ga u ambis zajedno sa DPS-om koji je poslan u prošlost 30. avgusta. Ervin Ibrahimović, aktuelni predsednik BS, koji je bio na listi Narodne stranke Novaka Kilibarde, ne može da vodi bošnjački narod niti će, jer će se BS ubrzo urušiti i doživećemo domino efekat, jer je mnogo nezadovoljnih članova i funkcionera. Ne izlazim iz nacionalne politike, niti me iz nje mogu izbaciti poslušnici DPS i paradržavnih struktura UDBE. Nastavljam borbu za bošnjački narod u Stranci pravde i pomirenja. Njeni lideri u Sandžaku i Crnoj Gori jedini su istinski borci za Bošnjake, Muamer Zukorlić i Hazbija Kalač. Od danas sam i ja deo tog časnog tima - kazao je Muhović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)