PIJETET ZA SVE ŽRTVE: Podneti amandmani na rezolucija o Srebrenici u Crnoj Gori

Novosti online

15. 06. 2021. u 20:52

IZ DF-a, SNP-a, UCG, PzP i RP podneli su više amandmana na „Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici“.

ПИЈЕТЕТ ЗА СВЕ ЖРТВЕ: Поднети амандмани на резолуција о Сребреници у Црној Гори

Foto Skupština CG

Predložili su da se u preambuli nakon reči „stradalim u“ brišu reči „genocid u Srebrenici“ i dodaju – „zločinima na prostoru BiH i cele bivše Jugoslavije“.

U skladu sa tim, i naziv Rezolucije bi bio „Rezolucija o zločinima na prostoru Bosne i Hercegovine i cele bivše Jugoslavije“…

U obrazloženju su istakli da se ovim amandmanima osuđuju svi zločini na na teritoriji Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije sa punim pijetetom prema svim žrtvama i konstatujući da su svi ljudi jednaki pred zakonom, bez namere da se pravi razlika između žrtava i najoštrije se osuđuju svi zločini počinjeni tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji.

- Ohrabruju se nadležne institucije u pogledu procesuiranja odgovornih za ratne zločine počinjene na teritoriji Crne Gore za navedeni period. Naglašava se značaj postizanja pravde radi trajnog pomirenja u regionu kao i jačanja međunacionalne i međuverske tolerancije, razumevanja i solidarnosti, te da se konačno ovim dokumentom stavi tačka na eksploataciju svih žrtava bez obzira na veru i naciju u dnevno-političke svrhe - navodi se u obrazloženju.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati