"KRIVOKAPIĆ MISLI DA JE OVO GINTAŠ PIJACA": Knežević oštro o sastanku Odbora za bezbednost i odbranu Crne Gore

M. SEKULOVIĆ

11. 06. 2021. u 19:14

ODBOR za bezbednost i odbranu nije održao 13. sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu premijera Zdravka Krivokapića za izbor dosadašnjeg v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića, za direktora.

КРИВОКАПИЋ МИСЛИ ДА ЈЕ ОВО ГИНТАШ ПИЈАЦА: Кнежевић оштро о састанку Одбора за безбедност и одбрану Црне Горе

Foto arhiva

Razlog-nije bilo kvoruma, jer se poslanici DF, kao što je najavljeno nisu pojavili a zbog ''bojkota'' ni poslanici opozicije. Osim poslanika Demokrata, URA i SNP, stigli su i premijer Krivokaić i Vukšić...

Sednicu je zakazao predsednik Skupštine Aleksa Bečić, jer je predsednik Odbora Milan Knežević odbio da to učini, kako je u pismu Bečiću saopštio ''zbog ignorantskog odnosa premijera Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. Juna'', kada je trebalo da odgovara na pitanja o navodnom državnom švercu duvana iz Luke Bar.

DEGRADACIJA

- Razlog je sadržan u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine. Moja je ustavna obaveza da sprečim svaki vid degradacije Parlamenta i odbora kojim predsedavam i o tome sam obavestio predsednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sednicu Odbora. Dok god premijer Krivokapić ne bude promenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način će tretirati svaki njegov predlog upućen odboru. Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom odrešenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine - deo je obraćanja Kneževića Bečiću.

- Moja je obaveza bila da se pojavim na sednici Odbora kao predlagač za predlog koji je vezan za izbor direktora ANB-a, kazao je premijer Zdravko Krivokapić, koji je na pitanje zašto se nije odazvao na poziv za prethodnu sednicu, kazao: Nedostojno je da neko na taj način proziva premijera, ja sam vrlo jasno u pisanom delu dopisa koji sam dostavio Odboru ukazao na pravne propise i one koji su političke prirode, kazao je Krivokapić.

- Kao premijer ne mogu da budem toliko neodgovran i da na svaku priču rekla-kazala skačem, i u tom vremenu sam imao odbor za jednu možda najznačajniju proslavu koja se dešava ove godine u Crnoj Gori, a to je 50 godina od osnivanja CANU. Niti me je ko pitao za vreme niti je ko dogovarao sa mnom bilo šta. Oni misle da sam ja na tasteru, kliknu me-dođem, i trebaju da mi sude za nešto što u životu nikad ne bi pomislio a ne učinio, kazao je Krivokapić.

- Premijer Krivokapić je očigledno zamenio Odbor za bezbednost i odbranu sa Gintaš pijacom, i po svojoj želji se opredeljuje kad će doći a kad neće. Tek kad dođe na ranije zakazanu sednicu oko šverca cigareta, onda ću raspravljati o njegovim predlozima. Svaki pokušaj zamena teza i politikantskog svakodnevnog kalkulisanja od strane pojedinih medija i elemenata izvršne vlasti ne zaslužuje bilo kakvo javno određivanje i komentar - "tvitovao" je Knežević, koji je Bečića o tome obavestio zbog obaveze prema crnogorskim građanima.

Kako će ovaj problem biti rešen za sada je neizvesno, ali, treba podsetiti da v.d. status Dejana Vukšića na čelu ANB može potrajati do sredine meseca...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere