JEDAN OD ČLANOVA PREDLOŽEN SUPROTNO STATUTU PREDUZEĆA: Skupština AD Luka Bar nije mogla izabrati odbor direktora

B.D.

28. 05. 2021. u 18:11

IAKO se očekivalo da će Skupština akcionara AD Luka Bar danas imenovati novi Odbor direktora, to se nije dogodilo već je sednica prekinuta.

ЈЕДАН ОД ЧЛАНОВА ПРЕДЛОЖЕН СУПРОТНО СТАТУТУ ПРЕДУЗЕЋА: Скупштина АД Лука Бар није могла изабрати одбор директора

Foto: B.D.

Jedan od četri predložena člana- predstavnika državnog kapitala, nema visoku stručnu spremu.

Statutom kompanije  je  definisano da članovi Odbora direktora AD Luka Bar imaju visoku stručnu spremu. Kadrovska komisija Vlade Crne Gore za predstavnike državnog kapitala u Odboru direktora Luke Bar predložila je: Miodraga Draga Lekića, Slađanu Perišić, Milorada Krgovića i Sava Vujoševića.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se u ime državnog kapitala za članove Odbora direktora AD Luka Bar predlaže član koji nema visoku stručnu spremu. Prije dve godine u Odbor direktora Luke Bar bio je izabran, na kratko, trgovac koji radi na pijaci, član Bošnjačke stranke.Redovna sednica Skupštine akcionara „Luka Bar“ koja je počela danas pa  prekinuta, će biti nastavljena 7. juna.

Danas je jednoglasno prihvaćen   godišnji finansijski iskaz  i Izvještaj  o poslovanju  "Luka Bar" AD za 2020. godinu, sa Izveštajem  revizora, kao i izveštaj o radu Odbora direktora.

Na nastavku sednice Skupštine akcionara, 7. juna, na dnevnom redu biće  Predlog odluke o razrešenju  i predlog Odluke o izboru članova Odbora direktora.

Podsetimo, na vanrednoj Skupštini akcionara koja je održana 17. marta 2020. godine izabran je Odbor direktora u sastavu: Branko Branković, Zoran Radojičić, dr Zoran Srzentić, Damir Raščić– predstavnici državnog kapitala i Milivoje Knežević – predstavnik manjinskih akcionara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi