СТРАНКЕ ОТКРИВАЈУ ИМЕНА МИНИСТАРА: До краја следеће недеље чланови кабинета ће положити заклетву у Скупштини Србије

С. С. Р.

22. 10. 2022. у 08:07

НА сутрашњој седници Председништва Српске напредне странке биће закључен њихов списак кандидата за министре.

СТРАНКЕ ОТКРИВАЈУ ИМЕНА МИНИСТАРА: До краја следеће недеље чланови кабинета ће положити заклетву у Скупштини Србије

Фото А. Станковић

Такође, и социјалисти ће истог дана изаћи са својим предлозима.

Тиме ће бити комплетирана кадровска структура нове владе, па ће убрзо бити заказана седница Народне скупштине на којој ће мандатарка Ана Брнабић изнети експозе и представити чланове свог кабинета. До краја недеље, нови министри ће, уколико добију поверење посланика, положити заклетву чиме ће бити завршено формирање Владе, а на основу резултата избора одржаних 3. априла.

Парламентарци су јуче полемисали о амандманима на измене и допуне Закона о министарствима који предвиђа 25 ресора. Представници опозиције предложили су да се "скрешу" портфељи, док су из владајуће већине истакли да је тај број у складу са тренутком у коме се Србија налази - енергетском и економском кризом.

Посланик коалиције НАДА Зоран Сандић истакао је да би министарстава требало да буде 21, а међу њима и ресор за Косово и Метохију, који није предвиђен у предлогу закона:

- Било би важно да се уведе Министарство за Косово и Метохију, јер би то био показатељ да би се влада још јаче борила да се КиМ врати у уставноправни поредак Србије. То није никакво позивање на рат.

Шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов одговорио је да су структура владе и број министарстава предложени у складу са тренутком у коме се Србија налази и ванредним околностима и подсетио да је министарство за КиМ имала влада из времена када је "сепаратистичка власт прогласила независност" и додао да "то министарство не може да буде брана деловању Приштине":

- Сва министарства раде на томе да се помаже Србима на КиМ. Опозиција улази у контрадикторност примедбама да је број министарстава велики, а истовремено предлаже нове ресоре.

Шеф посланичке групе ДС Зоран Лутовац рекао је да се њихов амандман односи на Министарство за бригу о породици и демографију, и да сматра да је адекватнији термин Министарство за популациону политику, које би обухватило бригу о породици, деци, особама са инвалидитетом, али и о мигрантима и емигрантима.

СИГУРНИ МАЛИ, ДАЧИЋ, ВУЧЕВИЋ

ПОЗНАТО је да ће у Влади бити министар финансија Синиша Мали, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник СПС Ивица Дачић. Спекулише се да ће у Немањиној 11 бити и министар просвете Бранко Ружић, као и напредњак Горан Весић. Наводно, из кабинета министара се селе Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Марија Обрадовић...

БОНУС ВИДЕО - ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (1)

ИМАО ЈЕ САМО ТРИ ГОДИНЕ, СВАКИ ДАН ГЛЕДАМ ЊЕГОВЕ СЛИКЕ Жика кроз сузе о смрти сина - Ипак сам захвалан Богу