ДА ЛИ ЗАКОН ВАЖИ И ЗА КУРТИЈЕВОГ РАДОИЦУ? Ељшани за "Новости": Тужилаштво проверава снимке на којима је Радомировић

Марија Стевановић
Марија Стевановић

26. 04. 2024. у 15:00

КУРТИЈЕВ заменик министра за заједнице и повратак, такозваног Косова, Радоица Радомировић поново је снимљен приликом извршења кривичног дела. И овог пута, баш као и прошлог, када је горео један аутомобил у Лепосавићу, жртва Радомировића су Срби.

ДА ЛИ ЗАКОН ВАЖИ И ЗА КУРТИЈЕВОГ РАДОИЦУ? Ељшани за Новости: Тужилаштво проверава снимке на којима је Радомировић

Фото Кабинет премијера тзв. Косова

У новом случају о којем се данас писало у српским медијима, на снимку са Радомировићем је и Арбен Вокри, заменик министра локалне самоуправе тзв. Косова, у посети онима који су нелегално заузели зграде у Лепосавићу, два дана након поменутог догађаја.

Поводом поменутог снимка, као и оног претходног на којем наређује како да се социјално угроженим Србима отму станови, али и оног забележеног 28. фебруара, на којем Радомировић објашњава како је најбоље запалити аутомобил, контактирали смо са замеником директора такозване косовске полиције за регион Север Ветона Ељшанија, са јасним питањем - да ли ће органи тзв. Косова предузети нешто по питању спорних снимака и кривичних дела која доказују, као и да ли закон важи и за Куртијевог Србина - Радоицу Радомировића. 

Фото: Фото Кабинет премијера тзв. Косова

Ељшани се одмах ограђује - истичући да је за све задужен тужилац, а да му они као полиција само прослеђују информације, у овом случају поменуте снимке. На чистом српском, Ељшани додаје и да, када је у питању снимак о паљењу аутомобила, полиција није отворила случај јер "или не знају довољно српски" како би јасно разумели о чему се ту ради, или "није било довољно елемената за покретање случаја". Ипак, како каже, тужилаштво у Приштини проверава случај о криминалним радњама Радомировића. 

- Оно што ја могу да потврдим је да одмах када то изађе, као данас, ми информишемо тужиоца и видимо са њим шта ће да се ради. Таква је процедура. За оно прво што је било (снимак о паљењу аутомобила прим. аут.), колико ја знам, ми смо информисали тужиоца, мислим да ту није било елемента, или се само на том снимку прича... (о самом паљењу прим. аут.) Не знам. Ми као полиција нисмо отворили случај. Или не знамо добро српски, или се не чује добро то о паљењу аутомобила, мислим да се ту само прича - није то било да он каже "е ти треба да палиш овоме", није било довољно елемената да се отвори случај. Не знам да ли је отворен случај у вези са тим. Званично ми одмах обавестимо тужиоца када изађе нешто као данас на пример. 

Фото: Принтсцреен

Ељшани

Ељшани је потврдио да је тужилац информисан и о најновијем снимку Радомировића, али не зна да ли је случај отворен.

- За сада не могу ништа да кажем. Не знам да ли је то отворен случај или није. 

На питање - да ли је закон на такозваном Косову исти за све или је Радомировић, као Куртијев заменик министра, заштићен - Ељшани тврди - "није, не он, него нико. Ако има елемента за случај, отвориће се случај", те се поново ограђује да је њихово само да информишу тужиоца, а да он даље о свему одлучује. 

- Када смо чули први снимак, ми смо то однели код тужиоца, и колико ја знам, случај није отворен зато што није било довољно елемената или тако нешто... Ми смо као полиција то чули, а онда смо однели код тужиоца - каже Ељшани за "Новости". 

Подсетимо, како се може чути на аудио-снимку, који се појавио на Телеграм каналу "БУНКЕР", поменути актери признају да су ушли нелегално у зграду и како планирају да пребаце папире у тзв. косовски систем и легализују узурпирану имовину, зграде за социјалне случајеве које je градила Влада Србије и поклоне их управо наркоманима који су узурпирали зграде.

Њихове тачне изјаве и опширније о свему послушајте на аудио-снимку који следи.

Међутим, упркос недвосмисленим доказима и снимцима на којима је забележен Радомировић док наређује и организује извршење више кривичних дела, он и даље шета слободан и није позван ни на какву одговорност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (37)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама