ПРОСВЕТНИ СИНДИКАТИ О ЋИРИЛИЦИ: Ево шта траже

Љ.Б.

29. 04. 2021. у 11:56

ОЗНАЧИТИ закон о српском језику и писму као непотребан, представља чин раван националном самоубиству и срамоти. У образложењу владиног Секретаријата за законодавство којим је одбачен Предлог закона о заштити српског језика и писма, као разлог потискивања ћирилице латиничним писмом, наводи се како ће се овако помоћи нашој привреди која неће имати додатне трошкове пишући разна упутства и декларације за робу ћириличним писмом за српско тржиште.

ПРОСВЕТНИ СИНДИКАТИ О ЋИРИЛИЦИ: Ево шта траже

Фото: Архива Новости

Очигледно је да државнои органи немају немају начина, а по свему судећи ни воље да заштите ћирилицу. Ово је саопштила Унија синдиката просветних радника уз оцену да се захваљујући овом законском "оправдању", ћирилица све више замењује латиничним писмом на свим нивоима јавних служби, културних и медијских институција и свих средстава јавних комуникација.

Небригом надлежних органа власти и неусвајањем Закона о српском језику и писму, одричемо се сопствених културних вредности и чувања националног идентитета и његовог обележја - каже се у саопштењу синдиката

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)