КРАВА

КРАВА

СВЕ што је годинама урађено да би односи међу државама Западног Балкана постали колико-толико коректни, ако је већ нереално да буду и пријатељски, прети да се уздрма наредних месец дана.

16. 04. 2024. у 08:26

ШОЛЦ УЈЕДИЊУЈЕ СРБИЈУ И СРПСКУ

ШОЛЦ УЈЕДИЊУЈЕ СРБИЈУ И СРПСКУ

У МУЗЕЈУ Нирнбершког процеса одавно стоји слика Слободана Милошевића, иако он никада није осуђен. Намера Немаца је тада била врло јасна - зашто да само они буду нацисти када их на том Олимпу застиђа могу одменити Срби. Баш као што је и сада јасно зашто се Берлин појављује као спонзор скаредне резолуције о геноциду у Сребреници, која ће, сва је прилика, бити усвојена у УН.

13. 04. 2024. у 09:20

КАТАНИЋИ

КАТАНИЋИ

ОПИС спартанске жртве српских војника који су код карауле Кошаре од 9. априла до 10. јуна 1999. заустављали копнену НАТО агресију на Србију у уџбеницима историје заслужио је од 54 до 103 речи, зависно од издавача.

12. 04. 2024. у 08:00

Казамати

Казамати

ПРВИ председник Републике Српске, Радован Караџић, већ три године у енглеском затвору на острву Вајт изложен је свакој могућој врсти тортуре и на сцени је његово тихо убијање уз благослов председника Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Грасијеле Гати Сантане.

11. 04. 2024. у 07:00

Злочин и казна

Злочин и казна

Да сада изађемо на улице било ког града у Србији и грађанима поставимо питање: Да ли сте за то да се врати смртна казна за монструме који без трунке премишљања убијају нашу децу, попут "водовоџија" који су удавили малу Данку, или момка који је у Малом Орашју и Дубони пре близу годину дана побио деветоро младих - већина би вероватно рекла "да!" То показује и анкета од пре пар година где је више од половине грађана подржало смртну казну, а тек сваки четврти анкетирани био против.

08. 04. 2024. у 17:51

НЕЋЕ МОЋИ: Холидеј у Стразбуру

НЕЋЕ МОЋИ: Холидеј у Стразбуру

У сваком злу може се наћи и нешто добро, говори наш народ. Тако је и са пријемом такозваног Косова у Савет Европе. Добро је што, захваљујући том чину, сазнајемо макар две важне ствари

07. 04. 2024. у 07:00

МАШИНЕРИЈА

МАШИНЕРИЈА

КАД се исцрпе све могућности, онда се каже да се по правду иде у Стразбур, У Европски суд за људска права који се налази под капом Савета Европе. А, управо у највећој европској организацији ових дана све супротно - неправда на сваком кораку!

30. 03. 2024. у 07:00

БОЖИДАР ЗЕЧЕВИЋ: Добро је да имамо Русију уз себе

БОЖИДАР ЗЕЧЕВИЋ: Добро је да имамо Русију уз себе

ФИЛМ није проповед нити је телевизија сакрални простор, али речи Светог апостола Павла звуче са екрана као у храму или у нашим срцима када нам говоре о постојаном чувању вере и предања. У овим судбоносним часовима за обе земље, Русија се обратила Србији речима охрабрења из Друге Павлове посланице Солуњанима, које је навео сверуски патријарх господин Кирил на двадесетпетогодишњицу агресије НАТО на нашу земљу, а у документарном филму "Београд", аутора и водитеља Андреја Кондрашова, емитованом на првом каналу Руске телевизије, у ударном термину, у недељу увече.

27. 03. 2024. у 07:00

ВЕРКУ (69) УБИО ТОЧАК АУТОБУСА, САРА (21) ИЗДАХНУЛА ПРЕД РОДИТЕЉИМА: Институције се о две трагичне смрти огласиле - тишином

ВЕРКУ (69) УБИО ТОЧАК АУТОБУСА, САРА (21) ИЗДАХНУЛА ПРЕД РОДИТЕЉИМА: Институције се о две трагичне смрти огласиле - тишином

Верка Ј. (69) вероватно није ни схватила шта се догађа кад је огроман точак градског аутобуса приковао за ограду на тротоару, на којем је стајала у понедељак око 14 сати. Иако су лекари учинили све што су могли, жена је сутрадан издахнула због последица изазваних кваром на градском возилу.

21. 03. 2024. у 07:00

Деца

Деца

ПЛАЧ умирућег детета никада не умине. Он прати поколења жртава, али и крвника. Тешко наслеђе оставила је актуелна израелска власт својим потомцима, претешко бреме чак и за народ који је, као ниједан на планети, пострадао у Холокаусту.

20. 03. 2024. у 07:15

Јаглика

Јаглика

ОДЕ ђетић у ђевојку! Овако докони шерети по Црној Гори коментаришу еуфорију која се подигла након што је нацрт о правном препознавању родног идентитета прошао јавну расправу. По том документу који је припремило Министарство људских и мањинских права, а критиковале верске заједнице у држави и многе странке, од наредне године све трансродне особе али и деца до 15 година која се тако осећају, уз сагласност родитеља, могли би самостално да у личним документима изаберу ког су пола.

19. 03. 2024. у 07:15

КУРТИЈЕВ ТРИК: Шта се крије иза одлуке Приштине да примену одлуку суда и врати земљиште Високим Дечанима?

КУРТИЈЕВ ТРИК: Шта се крије иза одлуке Приштине да примену одлуку суда и врати земљиште Високим Дечанима?

ПУНИХ осам година чекало се да Приштина саопшти да, ипак, мора применити одлуку сопственог суда и да манастиру Високи Дечани треба да врати отета 24 хектара земљишта.

17. 03. 2024. у 09:15

ДИВЉИ

"ДИВЉИ"

СРБИ се разумеју у све! У фудбал! У тенис! У ко­шарку! У науку! Књижевност! Домаћу и светску политику! Истини за вољу, понеки наши бисери често охрабрују овакав став. Јер кад смо у добру, онда смо сви Тесла! Сви смо Андрић! Сви смо Ђоко­вић! Сви смо Јокић! Сви смо Вучић! Сви смо Путин! Сви смо Трамп! Најбољи! Небески народ!

15. 03. 2024. у 08:59

АПОКАЛИПСА

АПОКАЛИПСА

Једни су рекли да им је непријатељ дошао до кућног прага, па су решили да крену у специјалну војну операцију. Други су рекли да свака земља има суверено право да склапа безбедносне ангажмане.

14. 03. 2024. у 14:12

Лиман

Лиман

ДВА пута у размаку од готово четврт века, новосадска четврт Лиман добила је лош публицитет.

12. 03. 2024. у 13:23

НЕЋЕ МОЋИ: Устанички одмор

НЕЋЕ МОЋИ: Устанички одмор

Ево мене, ето вас, али данас су Цвети, после тога Васкрс, онда ће Ђурђевдан, па предлажем да устанак против деспотске власти дигнемо у новембру, а онда, ако изгубимо можемо рећи да је то било због поста, јер су наши борци били изгладнели и исцрпљени. Замислите да је Милош Обреновић говорио у Такову тог судбоносног 23. априла 1815. Шта би од Србије било?

10. 03. 2024. у 07:09

Лечић, Вучић и српски Ме too

Лечић, Вучић и српски Ме too

СВЕСНО преузимам ризик да овај текст заврши у феминистичкој критичкој анализи антиродних дискурса неке студенткиње на Факултету политичких наука или, пак, у фејсбук-објави негдашње добитнице награде "Драгиша Кашиковић". Но, није мушки плашити се.

08. 03. 2024. у 07:00

КРИМСКИ МОСТ  МЕТА БУНДЕСВЕРА? Да ли ће Немачка да започне још један рат и угрози опстанак човечанства

КРИМСКИ МОСТ МЕТА БУНДЕСВЕРА? Да ли ће Немачка да започне још један рат и угрози опстанак човечанства

НЕМА више ни трунке сумње да немачка војска разматра напад на територију Русије, јер то недвосмислено потврђује транскрипт разговора четворице официра Бундесвера.

05. 03. 2024. у 16:11