ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!

Новости онлајн

02. 08. 2023. у 18:15

НИКАКВА посебна наука нити справе нису потребне да би направили летњу посластицу коју сви обожавају. Потребно вам је врло мало времена, добра воља и омиљено воће.

ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!

Фото Pixabay free images

Предности припреме сладоледа у кућној режији су те да можете креирати укусе по својој жељи и оно што је најважније, уместо шећера можете користити природне заслађиваче попут меда.

Наша препорука је сладолед са тренутно актуелним воћем. Уместо боровница можете користити малине, јагоде, купине.

Састојци:

250 г боровница

250 мл киселе павлаке
250 мл слатке павлаке
150 г шећера
лимунов сок

Припрема:

Опране боровнице поспите шећером и оставите мало да одстоје, како би пустиле сок. Улупајте слатку павлаку и одложите у фрижидер.

У блендеру или штапним миксером уситните боровнице у кашасту смесу, па преручити у дубљу посоду. Потом, додајте лимунов сок и киселу павлаку и све измешајте у једноличну масу, саветује Грација.рс. 

Фото Пиxабаy фрее имагес

На крају, додајте умућену слатку павлаку, водећи рачуна да маса буде компактна. Сипајте у жељену посуду, калуп, и одложите у замрзивач. За неколико сати, уживање може да почне.

Ако поред ових воћних волите и класичне млечне и чоколадне укусе, испробајте рецепрт за најбољи домаћи сладолед који смо већ делили са вама!

БОНУС ВИДЕО:

РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације