НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
ВРЕЛИ летњи дани су идеални за уживање у сочним и слатким бресквама.
Поред тога што је ова воћка, нарочито ако је добро расхлађена, идеална за летње освежење, брескве због своје слаткоће и сочности можемо употребити и у великом броју посластица - колча, торти, али и сладоледа.
Овога пута доносимо вам рецепт за неодољив тарт од брескве. Један од оних рецепата којем ћете се сигурно, када га једном пробате, поново вратити.
Тарт од брескве - састојци:
- 300 грама брашна
- 200 грама шећера
- прашак за пециво
- ванилин шећер
- 150 грама путера
- 200 мл киселе павлаке
- компот од брескве или свеже воће
Тарт од брескве - припрема:
Кора: Помешајте брашно, 100 г шећера и кашичицу прашка за пециво, па додајте отопљени путер. Сједините, одвојите једну малу лоптицу теста и оставите са стране, а од већег дела формирајте кору у калупу за тарт и оставите да се хлади у фрижидеру.
Фил: 200 мл киселе павлаке измешајте са 100 г шећера и две кашичице ванилин шећера. Додајте конзерву компота од брескве (око 250 г оцеђене масе), добро сједините и распоредите преко коре. Развијте лоптицу теста коју сте одвојили и направите од ње тракице, па распоредите преко фила, како бисте добили "шупљу" кору одозго. Пеците 25-30 минута.
Како би колач деловао још лепше пре печења површину колача можете прекрити танко нарезаним комадићима брескве, баш као на слици!
БОНУС ВИДЕО:
РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)
09. 06. 2023. у 17:45
КОЛАЧ СА КЕКСОМ И ПУДИНГОМ: Јефтина и брза посластица коју сви воле! (рецепт/видео)
18. 07. 2023. у 19:31 >> 17:36
РАЈ НА ЗЕМЉИ! У овом месту летују туристи из иностранства, а сада је доступно и Србима
ЖЕЛИТЕ одмор који ће испунити ваша висока очекивања? Имамо решење за вас! Замислите место где се историја сусреће са бескрајном лепотом природе, где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а кристално чисто море позива на потпуно опуштање…
26. 05. 2024. у 16:00 >> 16:00
„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости
ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића
24. 05. 2024. у 16:00
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)