АРАПСКЕ ПАЛАЧИНКЕ С ПУНО РУПИЦА, МНОГО СУ УКУСНИЈЕ ОД ОБИЧНИХ: Мекане, пенасте и неодољиве, сви ће тражити рецепт

Novosti online

14. 11. 2023. у 07:00

Багхрир или катајеф су арапске палачинке, посебан специјалитет у Алжиру, Мароку и Тунису.

АРАПСКЕ ПАЛАЧИНКЕ С ПУНО РУПИЦА, МНОГО СУ УКУСНИЈЕ ОД ОБИЧНИХ: Мекане, пенасте и неодољиве, сви ће тражити рецепт

Фото: Принтскрин Јутјуб

Мале су, сунђерасте и праве се од гриза или брашна. Када се правилно спреме, имају пуно рупица, које упијају било који сос при сервирању. Најчешће се једу са медом и путером, али се такође могу исећи на коцкице и послужити са џемом.

Састојци:

2 шољице гриза

1 шољица брашна
1 кесица сувог квасца
1/4 кашичице прашка за пециво
1/2 кашичице соли
1/2 кашичице шећера
1 јаје
1 шољица топлог млека
2 шољице топле воде

Фото: Принтскрин Јутјуб

Припрема:

Све састојке измешајте миксером док не добијете глатку смесу. Оставите тесто да одстоји пола сата. Када на површини теста настану мехурићи, тесто је спремно за печење. Загрејте тигањ, средње величине, па пуном кутлачом разлијте тесто и пустите да се сам оформи облик палачнка. Пеците минут до два, без окретања.

Готова је кад не остану влажни делови на њој, а можете је тестирати тако што ћете је благо пипнути, треба да буде сунђерасте текстуре и да не остаје на прсту. Извадите из тигања и оставите да се хлади. Пазите да дно палачинки не постане превише браон.

Сваки багхрир хладите засебно, пре него што их наређате један на други, да се не би слепили.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

(УЖИВО) ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него за