САВРШЕНОГ СУ УКУСА, СА ГОВЕЂИМ МЕСОМ И БЕЗ ЖЕЛАТИНА: Пихтије, традиционални српски специјалитет
ПИХТИЈЕ можда изгледом нису примамљиве, али су савршеног укуса, а ми вам доносимо најбољи рецепт.
Пихтије су традиционални српски деликатес, а основна намирница је бујон, желатин и у зависности од тога да ли је пост, месо или риба. Направите пихтије са говеђим месом и без желатина.
Потребно:
* 3 кг говеђе коленице
* 3 ловорова листа
* пар зрна бибера
* 1 црни лук
* 1 шаргарепа
* 13-15 ченова белог лука
* 4 јајета
* нар
Рецепт за пихтије са говеђим месом:
Корак :
Припремите и скувајте месо
Лепо оперите говеђе месо, па ставите у шерпу и кувајте. Када крене да кључа, скините пену и поклопите. Кувајте на ниској температури још неких 3-4 сата. После 2,5 сата додајте со, зрна бибера и ловоров лист. Затим додајте цео црни лук и шаргарепу, које сте претходно очистили. На нову чисту шерпу ставите сито, па газу и процедите супу.
Корак 2:
Припремите састојке
Када се месо охлади, одвојите масноћу и исецкајте ситно. Додајте и млевени бели лук, па сипајте и 150 мл бујона (она супа коју сте процедили). Све лепо промешајте. Љуштилицом исеците шаргарепу на танке траке, па сваку уролајте.
Корак 3:
Направите пихтију
У ватросталну посуду сипајте још 150 мл бујона, па на средину поређајте уролано шаргарепу. Поређајте је усправно и око ње ставите листове першуна. Затим око першуна поређајте кувана јаја исечена на пола, а по ивици поспите семе нара. Ставите у фрижидер/замрзивач док се потпуно не стегне. Затим сипајте још 250 мл супе, па поређајте сецкано месо. Опет сипајте бујон и ставите у фрижидер преко ноћи да се стегне.
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)