ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином

Novosti online

08. 01. 2024. у 12:00

ОСВАЈА већ на први залогај...

ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином

Фото Shutterstock

Потребно:

* маст, 2 кашике

* млеко, 1,5 дл
* вода, 1,5 дл
* со, прстохват
* брашно, 400 г

За фил :

* пилећи филе, 500 г

* лук, 1 главица
* печеница у комаду, 80 г
* сецкани босиљак, 1/2 кашичице
* сецкани першун, 1/2 кашичице
* бели лук, 1 чен
* јаја, 2 комада
* рендани пармезан, 40 г
* павлака, 1,5 дл
* коњак, 1/2 чашице
* сенф, 1 кашичица
* уље, 2 кашике
* со, по укусу


Припрема:

- Растопите маст са млеком, водом и прстохватом соли, додајте у брашно и замесите тесто.

Увијте га у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата.

- Пропржите црни и бели лук на уљу, успите две кашике воде и динстајте док течност не испари. Појачајте ватру, додајте коцкице пилетине и печенице и пржите 3-4 минута.

- Посолите, залијте коњаком, а кад коњак испари додајте павлаку. После пет минута додајте босиљак и першун. У прохлађену масу умешајте јаја и сир.

- Развуците 2/3 теста на дебљину од 3-4 милиметра и пребаците у подмазану тепсију.

Избоцкајте дно виљушком, премажите сенфом и сипајте фил. Покријте површину преклапајући тракама од преосталог теста.

- Пеците 45 минута на 180 степени. Сеците на парчад жељене величине и послужите.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана