КРЕМАСТИ СЛАТКИШ СВАКОГ ОДУШЕВИ: Пудинг торта је најмекша на свету, а брзо и лако прави

Novosti online

07. 01. 2024. у 18:00

ВАШ нови омиљени десерт чека на вас!

КРЕМАСТИ СЛАТКИШ СВАКОГ ОДУШЕВИ: Пудинг торта је најмекша на свету, а брзо и лако прави

Фото Shutterstock

Потребно:

* брашно, 4 кашике

* шећер, 4 кашике
* јаја, 4 комада

Фил:  

* пудинг од чоколаде, 1 кесица

* пудинг од ваниле, 1 кесица
* путер, 200 грама
* шећер, 2 кашике + 100 грама
* млеко, 600 мл
* карамел прелив, по жељи


Припрема:

- Миксером умутите јаја и четири кашике шећера. Када се шећер растопи, одложите миксер и додајте брашно. Тесто преспите у науљен калуп и пеците 15 минута на 200 степени.

- Скувајте 250 мл млека и кашику шећера. Додајте прашак за пудинг од ваниле помешан с млеком и кувајте пудинг док не добије потребну густину. Исто поновите с пудингом од чоколаде. Оставити оба пудинга да се охладе.

- У суд за мућење миксером умутите путер и 100 грама шећера. Пола измућеног путера додајте у охлађени пудинг од ваниле, а остатак у пудинг од чоколаде. Мутите миксером док се састојци не сједине.

- Испечену кору исеците на два једнака дела, тако да се добију две коре, па на прву нанети браон фил. Ставите другу кору и премажите жути фил.

- Ставите у фрижидер да се стегне, па прелијте готовим преливом од карамеле.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!